'Anadolu basınına destek önerisi AK Parti ve MHP tarafından reddedildi'

'Anadolu basınına destek önerisi AK Parti ve MHP tarafından reddedildi'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Anadolu Basının  sorunlarına çözüm için getirilen önerinin AK Parti ve MHP oyları ile reddedildiğini belirten Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca , bu duruma tepki göstererek, “Anadolu basını yok edilmek isteniyor” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’ün, TBMM’ne “yerel basına destek” paketi araştırma önergesi siyasi partilerin grup başkanvekillerinin söz alarak basına destek olunması yönündeki konuşmalarının ardından yapılan oylamada kabul edilmedi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndan  (TGF) yapılan açıklamada, “CHP, İYİ parti ve HDP’ den destek gören öneri, MHP grup başkanvekili Erkan Akçay’ın basına destek konuşmasının ardından her ne kadar kabul görecek nitelikte olsa da oylamaya geçildiğinde AK Parti ile birlikte MHP’de araştırma önergesine ret oyu vererek, Anadolu Basınını bir kez daha hüsrana uğrattı.” ifadelerine yer verildi.

"ANADOLU YOK EDİLMEK İSTENİYOR"   

Anadolu basınına destek önerisinin AK Parti ve MHP tarafından reddedilmesinin ardından konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca  "Anadolu Basınını yok etmek istiyorlar" dedi. TGF Genel Başkanı Karaca konu ile ilgili şu görüşlere yer verdi; "Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz en çok Anadolu basınını vurmuştur. Bugün yerel medya can çekişmektedir. Halkın haber alma özgürlüğü adeta hiçe sayılarak, yasalaştırılmayan ve kontrol edilemeyen internet medyası ve sosyal medya gerçek habercilik yapan büyük bir kısım fikir işçisinin işsiz kalmasına sebebiyet vermektedir. TBMM’sinin son oturumunda basının sorunları ile ilgili verilen araştırma önergesinin ret edilmesi Anadolu Basınını hüsrana uğratmıştır.” diye konuştu.

“ANADOLU BASINI CAYIR CAYIR YANIYOR, KAPANAN GAZETE SAYISI 1000’İN ÜZERİNDE”

Mesleki sorunların dağ gibi büyüdüğüne dikkat çeken Karaca, “BİK kayıtlarına göre halen resmi ilan alan 1000 civarında yerel gazete mevcut olup, kapanan gazete sayıları hızla artmakta bu nedenle birçok fikir işçisi işsiz kalmakta, basın da işsizlik çığ gibi büyümektedir. Mesleki sorunlarımız dağ gibi büyürken, hemen her alanda, kamuoyunun sorunlarının çözümünde tarihin her döneminde öncü ve örnek olan gazetecilerin maalesef bu günlerde sorunlarının çözümüne çare bulacak siyasiler samimi davranmamaktadır.  Gazetecilerin çalışma koşulları giderek kötüleşmekte, işsizlik artmaktadır. Bugüne kadar 10 bini aşan işsiz gazeteci sayısına her gün yenileri eklenmektedir. Sorunların aşılmaması durumunda işsizlik sayısı ve kapanan gazete sayıları korkunç rakamlara ulaşacaktır. Ekonomik zorluklar yaşayan Anadolu basını adeta cayır cayır yanıyor. Son 3 yılda kapanan gazete sayısı 1000’in üzerinde. Bu yıl kapanacak gazete sayısı 250’yi bulacak. Son olarak, Türkiye’nin en büyük şehir gazetesi Olay’ ın kapanacağı haberi morallerimizi sıfıra düşürdü. Yıllardır haykırıyoruz ancak sesimizi duymak istemiyorlar.  Bir kez daha iktidar partisi ve ortağına çağrıda bulunuyoruz.  Bu tutumunuz Anadolu basınının bitmesine neden olacaktır. Son kez bir değerlendirme yaparak sorunun çözümü noktasında gereğinin  yapılmasını  bekliyoruz" dedi.