LGS'ye Nasıl Çalışılmalı?
Öğrencilerin tam ergenlik çağına giriş dönemlerinde kaliteli bir okul, deneyimli ve uzman öğretmenlerle bir arada olursa karakter gelişimi açısından oldukça önemli...
İyi bir eğitim geleceğin temelini atar. Öğrencilerin tam ergenlik çağına giriş dönemlerinde kaliteli bir okul, deneyimli ve uzman öğretmenlerle bir arada olursa karakter gelişimi açısından oldukça önemli ilerlemeler olacağını söyleyebiliriz. Bireylerin meslek seçimlerinde birçok adımı atan ve geleceği şekillendirmeye başlayan ilk kurum lisedir. Eğitimcilerin çocukları doğru yönlendirmeleri ile değişen eğitim sistemlerine daha rahat uyum sağlayabiliyorlar.
Öğrenciler LGS'ye Nasıl Hazırlanmalılar?
LGS'ye hazırlanmanın tek yöntemi vardır; sistemli ve disiplinli çalışmak. Yalnızca bu sayede güzel bir eğitim kurumunda eğitim alma şansına sahip olabilirsiniz. Artık değişen eğitim sisteminde öğrencilerin ezbere dayalı öğrenme şeklini tamamen kaldırarak analitik düşünmeye teşvik eden sınav sistemi gelmiştir. Sadece onlarca soru bankası bitirerek LGS'den geçmeniz maalesef ki günümüz koşullarında mümkün değildir. Eğer bu sistem üzerinden devam ederseniz lise hayatınız ile alakalı karar mekanizması sizin elinizde olmayacaktır.
Öğrencilerin geneli sınavlara test çözerek, deneme sınavlarına katılarak çalışırlar ve bilgilerini de buradan çıkan sonuçlara göre ölçerler. Bu konumda iki adım maalesef ki önemsenmez; konu çalışmak ve gün tekrarı yapmak. Konulara tam hakimiyet kuramayan öğrenciler maalesef ki gerçek sonuçlar elde edemezler. Bazı çözülen testlerde doğru seçenekler işaretlense de unutulmamalı ki her zaman o içeriklerden aynı tip sorular gelmeyecektir. Bu nedenle konu hakimiyeti oldukça önemlidir.
Ezbere dayalı öğrenmek yerine mantık sistemine oturtarak çalışırsanız sınav yaklaştığı zaman da panik yapmazsınız.
Öğrencilerin Panik Yapmasını Engellemek İçin Neler Yapılmalı?
- LGS sayacı takip etmek: Bunun temel sebebi, zaman yönetimi yapmayı öğrenmektir. Bu sayede öğrenciler kaç gün, kaç saat kaldığı gibi detaylarla zihinlerini yormadan plan yaparak düzenli bir şekilde çalışmalara başlayabilirler.
- Süre tutmak: Süre tutarak çalışan öğrenciler, zaman kontrolü yapmayı iyi öğrenmiş bir şekilde sınava girerler. Kendi eksikliklerini ve artılarını fark ederek sınava giren bireylerin panik seviyeleri azalır ve daha iyi konsantre olurlar.
- Doğru stratejiyi belirlemek: Gelişi güzel çalışma yapmak yerine her gün disiplinli bir çalışma sergiledikleri takdirde istedikleri sonucu alacaklarını garanti verebiliriz. Her gün konu tekrarı yaparak, hiçbir konuyu atlamadan öğrenip daha sonrasında soru çözen bireyin panik yaparak sınava yenik düşmesi sizde mümkün mü? Bizce hayır ????
- Hazırlıklara yeterli süre ayırmak: Genel olarak öğrenciler konu atlayarak çalışma sağlıyorlar. “Daha sonra bakarım” düşüncesi her zaman yanlıştır. Bunun temel sebebi ise asla bakılmayan, ertelendikçe ayağa dolanan bir konu haline gelerek zamanı yitirir ve asla tekrar edilmez. Bu nedenle bir konuyu kalıcı öğrenmek için acele etmemek gerekir.
Günlük Planınızı Aksatmayın!
Sınavlarda başarıya giden yol doğru plan yapmaktan geçer. LGS gibi fazlasıyla önem taşıyan sınavlara hazırlanırken teknolojiden yararlanabilirsiniz. İlk olarak tüm planlarınızı yapmak için ister telefonunuza isterseniz de bilgisayarınıza bir sayaç indirerek kontrolü sağlayın. Günlerinizi derslerine göre bölerek kendinize program çıkarın. Sayacın bu noktada faydası nedir diye soracak olursanız; iki önemli husus sayabiliriz. Bunlardan ilki saat tutarak çalışırsanız hem kendinize mola verme imkânı bulursunuz hem de saat süresi tutarak deneme sınavları çözerseniz, gerçek süre zarfında sınavı yetiştirip yetiştiremediğinizi ölçersiniz. Bu sistem ile panik ve kaygı seviyenizde de ciddi azalmalar olacaktır. Diğer husus ise eğitim ve günlük hayatınıza dair plan yapabilmek için gün, saat, dakika olarak hayatınızı kolaylaştırır. Bu sayede siz sadece hedefinize odaklanır, panik yapmadan konularınızı tekrar edebilir ve gün hesabı yapmak durumunda kalmazsınız.