'Amaç besiciler mi yoksa rantiyeciler mi?'

'Amaç besiciler mi yoksa rantiyeciler mi?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi  Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yanlış politikaların tarım ve hayvancılığı bitirdiğini belirtti.

 CHP tarafından düzenlenen Fındık İçin Yürüyoruz mitingine katılan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye’de üretenin cezalandırıldığını söyledi. AKP’nin uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle Türkiye’nin dışa bağımlı bir ülke olduğunu ve tablonun her geçen gün kötüye gittiğini belirten Arık, özellikle tarım ve hayvancılık konusunda acil adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin kendi kendine yeten 7 ülkeden biri iken bugün gelinen noktada samanı dahi ithal ettiğini vurgulayan Arık, AKP’nin üretenin değil, rantiyenin yanında olduğunu söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen Beydeğirmeni Besi Bölgesi de besicileri değil, rantiyecilerin yüzünü güldürecek bir proje olduğunu söyleyen Arık, şunları söyledi: “Kayseri’de tv reklamlarıyla, açık hava ilanlarıyla Büyükşehir Belediyemiz bir proje tanıtıyor. Bu projenin aslı Kayseri’de şehir merkezindeki besicileri bir araya toplamak. Evet, düşünce olarak olması, yapılması gereken bu… Ancak bu projeyle ilgili aldığımız şikayetlerin önü arkası kesilmiyor. Yaklaşık 5 yıl önce besicilere ahır ve besi çiftliklerinin kaldırılması için tebligat yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi; besicileri bir arada toplamak için Milli Emlak’tan 5 milyon metrekarelik bir arsa aldı. Buraya kadar her şey normal. Ama sonrasında belediye bunun bir hizmet olduğunu unutarak şehir merkezindeki birçok bölgeden daha yüksek bir bedelle, 50 TL+KDV olarak burayı besicilere satmaya kalktı. Zaten zor durumdaki besiciler bunun altında nasıl kalkacak. İş arsa almakla da bitmiyor. Arsayı aldıktan sonra besici oraya bir inşaat yapacak. Amaç hizmet ise bu yüksek fiyat niye? Yine bize yansıyan bilgiler gösteriyor ki, buradaki arsayı besicilerden başka herkes alıyor. Yani birileri buradan büyük bir rant elde etmeyi düşüyor. Belediyenin yapması parayı veren herkese satış yapmak değil, orayı amacı doğrultusunda besicileri bir arada toplayan bir projeyi hayata geçirmek olmalıdır. Bu arsanın Büyükşehir Belediyesi’ne devrindeki amaç budur. Eğer Büyükşehir Belediyesi bu yanlıştan dönmez ise zor durumda olan besiciler üretemez duruma gelecektir.”