Alevilerin Yazılı Dayanağı Ortaya Çıktı

Kayseri Hacı Bektaş-i  Veli Derneği  öncülüğünde 'Kayseri Alevileri 1' adlı kitap raflardaki yerini aldı.

Alevilerin Yazılı Dayanağı Ortaya Çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Hacı Bektaş-i  Veli Derneği  öncülüğünde ‘Kayseri Alevileri 1’ adlı kitap raflardaki yerini aldı. Derneğin ilk yayını hakkında bilgi veren ve aynı zamanda kitabın editörlüğünü yapan  Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü Dr Öğretim Üyesi Aziz Altı, kitapta gelecek nesiller için Kayseri Alevilerinin inancını, kültürünü ve tarihini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını ifade ederek, ‘Alevilerin yazılı dayanağı ortaya çıkacak’ dedi.
Hacı Bektaş-i Veli Derneği öncülüğünce bir süredir çalışmaları süren ‘Kayseri Alevileri 1’ adlı kitap bir süre önce okuyucuların beğenisine sunuldu. Doç Dr Ali Selçuk ile Dr Öğretim Üyesi Aziz Altı’nın editörlüğünü yaptığı kitaba Prof Dr Hava Selçuk,  Öğretim Görevlisi Cem Akpolat, Bilim Uzmanı İnan Beler, Yüksek Lisans Öğrencisi Ali Kan da katkı sundu.
Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç,  kitabın hazırlanış aşamasında emeği geçenlere teşekkür etti. 7 akademisyenin katkısıyla kitabın tamamlandığını ifade eden Genç, ‘Derneğimizin ilk yayını olan Kayseri Alevileri adlı kitabımızın yazarlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de sanata, kültüre, bilime elimizden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğiz’ diye konuştu. Diğer yandan Kayseri Alevileri 1 kitabının Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği’nden de temin edilebileceği ve satış fiyatının da 15 TL olduğu belirtildi.

‘KAYSERİ ALEVİLERİNİ KAPSAYAN ÇALIŞMALAR ÇOK SIĞ KALMIŞ’

Kitapla ilgili bilgi veren ve aynı zamanda kitabın editörlüğünü yapan isimler arasında yer alan Tunceli, Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü Dr Öğretim Üyesi Aziz Altı, Kayseri Alevilerinin çeşitli özelliklerini inceleyecek, disiplinler arası bir kitap çıkartma amacıyla kolları sıvadıklarını söyledi. Altı, ‘Yüzyıllar boyunca birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kayseri, Alevileri de bünyesinde barındırmıştır. Çeşitli disiplin alanlarında Kayseri’ye yönelik bir hayli çalışma yapılmış olsa da, Kayseri Alevilerini kapsayan çalışmalar çok sığ kalmıştır. Buna istinaden Kayseri Alevilerine yönelik bu çalışmanın ortaya çıkması için bu yıl yılında kolları sıvayarak ilk ürünümüzü Erciyes Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü öğretim üyesi Doç Dr Ali Selçuk ve benim editörlüğümde ortaya koymayı başardık. Elbette ki Kayseri Alevileri tek bir kitaba sığmayacak kadar dar değildi. Onun içindir ki her yıl Kayseri Alevilerinin çeşitli özelliklerini inceleyecek, disiplinler arası bir kitap çıkartılmasını planladık’ şeklinde konuştu.

‘KİTAP 7 FARKLI BÖLÜMDEN OLUŞUYOR, ALEVİLERİN YAZILI DAYANAĞI ORTAYA ÇIKACAK’

Kitapta farklı yazarlar tarafından kaleme alınmış özgün konuların yer aldığını dile getiren Altı, ‘7 farklı bölümden oluşan kitabımız, Kayseri Alevilerinin inancını, kültürünü ve tarihini ortaya çıkarmayı amaçlamıştır. Böylece kitabımız hem bundan sonraki çalışmalar için başvuru eseri niteliğinde olacak hem de Kayseri Alevilerinin yazılı dayanağı ortaya çıkacaktır. Böyle bir eser ile gerek ilim dünyasına yaptığımız katkı sebebiyle gerekse içinde bulunduğumuz Kayseri Alevi toplumuna bir nebzede olsa sağladığımız fayda için çok mutluyuz’ dedi.
Haber: Cafer ZENGİN