'Alevilerin sorunları için çözüm arıyoruz'

'Alevilerin sorunları için çözüm arıyoruz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut ile Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç, 38 Kent TV ve Kayseri Olay Gazetesi’ni ziyaret etti.

 

 

38 Kent TV ve Kayseri Olay Gazetesi’ne ziyaretler sürüyor. Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut ile Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç, 38 Kent TV ve Kayseri Olay Gazetesi’ni ziyaret etti.

İkili ziyarette Genel Yayın Yönetmeni Osman Çifci’ye yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyarette haber merkezimize açıklamalarda bulunan Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Baskanı Remzi Akbulut, Alevilerin yaşadıkları sorunları gündeme taşımaya çalıştıklarını belirtti.

“AİHM KARARLARI UYGULANMALIDIR”

Akbulut, “Ben daha öncede Kayseri’de vakıf başkanlığı yaptım. Uzun dönemdir de Kayseri'de ki kurumlarımız, Alevi canlarımız bizi federasyonlara gönderdiler Federasyonda yaklaşık 2 dönem yani 4 senedir genel başkanlık yapıyorum. Kurumlarımızı geziyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile aldığımız kararlar ile genelde kurumlara taşımaya çalışıyoruz. Zorunlu din derslerinin kaldırılması, cemevlerine genel bütçeden pay ayrılması ve cem evlerinin ibadethane oluşumu ile ilgili 3 tane tarihi kararımız var. Hükümet yetkililerine de ilettik. İnşallah müjdeli haber bekliyoruz” dedi.

Akbulut, 38 Kent TV’ye de yayın hayatında başarılar diledi. Akbulut, “Bizleri ekranlara taşıyor ve sorunlarımızı gündeme getiriyorsunuz” dedi. Akbulut, “Kayseri’ye geldik ve  gazetemizi ve televizyonumuzu da ziyaret edelim dedik. Televizyon sizin değil, bizlerin televizyonu olarak görüyoruz. Çünkü bizleri taşıyorsunuz ekranlara, sorunlarımızı gündeme getiriyorsunuz. Bu anlamda sizlere de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“KAYSERİ’YE YAKIŞIR BİR CEVEVİNE KAVUŞTUK”

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç de Kayseri’de Orta Anadolu’ya yakışır bir cemevi açtıklarını ifade ederek, cemevinde aynı zamanda birçok sosyal ve kültürel etkinlikler yapıp, aynı zamanda kurslarda açtıklarını belirtti.

Genç, şunları söyledi: “Çalışmalarımız devam ediyor. Orta Anadolu’da, sanayi şehri, güzel şehri Kayserimiz’de yakışır büyük bir cemevi yaptık. Geçen yıl açılışını gerçekleştirdik. Oranın tefrişatı, borçları, prim borçları, ekonomik sorunlar çözüyoruz yavaş yavaş. Böyle güzel bir yere, ibadet yerine de sahip olunca çalışmalarımızın temposu da arttı. Birçok kurslar açtık. Cemevimizde hem mesleki hem de kişilik gelişimi ile hem inançla ilgili sanatsal ve kültürel çalışmalarımız var. Cemevine kavuşmamızla beraber cenaze hizmetlerini de yürütebiliyoruz. Aracımızla, morgumuzla, hocalarımızla, dedelerimizle toplumumuza çok daha iyi şartlarda hizmet etmeye çalışıyoruz” 

Genç’ de 38 Kent TV ve Kayseri Olay Gazetesi’ne teşekkür ederek, “Sizlere de genel özellikle Kayseri Olay Gazetesi ve 38 Kent TV’ye teşekkür ediyoruz. Sorunlarımızı gündeme taşıyorsunuz” diye konuştu.