Aktif Eğitim Sen Davası'nda 5 tutuklama, 5 tahliye

Aktif Eğitim Sen Davası'nda 5 tutuklama, 5 tahliye
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Aktif Eğitim Sen Derneği’nin yöneticilerinin bulunduğu 9’u tutuklu 30 sanığın yargılandığı davada, 5 tutuklu sanık tahliye olurken, 5 tutuksuz sanık ise tutuklandı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Atilla K., Ayhan K., Aziz K., Erdal A., Mehmet Ç., Necmettin G., Turgay Y., Yusuf K. ve Zeki Y. ile tutuksuz sanıklar Abdulkadir Ç., Abdullah A., Ahmet B., Ali T., Erhan K., Salih E., İlyas Y., Kürşat A.K., Levent S., Mehmet Ç., Murat D., Mustafa E., Mükremin S., Nizami K., Savaş B.Y., Selami Y., Servet A., Sinan C., Taner Ş., Tekin B. ve Yasemin E. ile avukatları hazır bulundu.
KHK ile kapatılan FETÖ’nün sendikası Aktif Eğitim Sen’e yönetici, üye oldukları, örgütten aldıkları talimatla Bank Asya’ya para yatırdıkları ve örgütün gizli iletişim ağı by lock programını kullandıkları iddiasıyla yargılanan tüm sanıklar yaptıkları ilk savunmalarında üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediler.
Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, tutuklu sanıklar Aziz K., Erdal A., Mehmet Ç., Necmettin G. ve Yusuf K.’nin tahliyelerine, yapılan soruşturmada telefonlarında by lock çıkan tutuksuz sanıklar Ahmet B., İlyas Y., Mehmet Ç., Selami Y., Sinan C.’nin ise tutuklanmalarına hükmetti. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.