Aksu: Mobilyacılar Odası'nı da, Erciyes KSS gibi yöneteceksen vay esnafının haline!

Kayseri'de 12 Ocak'ta yapılacak olan Marangozlar, Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası seçimleri öncesinde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Ercan Sarıkaya'nın ardından Hacı Ali Tandoğan oda başkanlığına adaylığını açıkladı. Diğer yandan Başkan adaylarından Ercan Sarıkaya ile ilgili dikkat çeken iddialar gündeme taşındı. İş insanı Aksu, 'Sarıkaya hakkında ortaya atılan ve kendisinin cevapsız bıraktığı iddialar yenilir yutulur cinsten değil' dedi.

Aksu: Mobilyacılar Odası'nı da, Erciyes KSS gibi yöneteceksen vay esnafının haline!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Marangozlar ve Mobilyacılar Odası seçimlerinde aday olan Ercan Sarıkaya ile ilgili bazı iddiaları gündeme taşıyan İş insanı Emrullah Aksu, “Mobilyacılar Odasını’da Erciyes KSS gibi yöneteceksen vay mobilyacı esnafının haline” ifadelerini kullandı. 
"HAKKINDA CİDDİ İDDİALAR VAR"
12 Ocak'ta yapılkacak genek kurul öncesinde dikkat çeken iddiaları  gündeme taşıyan Aksu, Sarıkaya ile ilgili ciddi iddiaların olduğunu söyledi. Önceki gün Ercan Sarıkaya’nın adaylığını duyurmak için düzenlediği basın toplantısında “Hakkınızda çeşitli iddialar var, bunlara ne diyorsunuz?” kaçamak cevaplar verdiğini dile getiren Emrullah Aksu, bu duruma tepki gösterdi. "Sarıkaya’nın cevapsız bıraktığı iddialar yenilir yutulur cinsten değil" diyen Aksu, "Esnafın hakkını arayacak başkan adayının üzerinde herhangi bir şaibe, gizli kapaklı işler olmamalı. Sarıkaya şu sorularıma cevap versin. Kendisine ve yakınlarına haksız yolla 11 dükkan temin etti mi etmedi mi? Kooperatif sözleşmesine aykırı bir şekilde akrabalarını üye kaydetti mi? Bu usulsüzlüklere ve haksızlıklara bugün dur demezsek, yarın çok geç olabilir" diye konuştu. 
"SEKTÖRÜN İÇİNDEN GELMİYOR"
Sarıkaya’nın sektörün içinden gelmediğini ifade eden Aksu, "Esnafı temsil edecek olan kişi faal olarak üretim ve ticaret yapıyor olmalı. Yapılacak olan seçimlerde mobilyacı esnafını temsil edecek olan Başkan ve yönetiminin sektörün içerisinden gelmeli" dedi. Sarıkaya ile ilgili sosyal medyada da yer alan bazı iddialara da atıfta bulunan Aksu, “Esnafı temsil edecek kişi faal olarak üretim ve ticaret yapıyor olmalı. Böyle bir durum da yok. Sektörde faal olmayan bu isim odaya aday olamaz" şeklinde konuştu.
SARIKAYA BU SORULARA YANIT VERECEK Mİ?
Aksu, ayrıca Sarıkay'dan, şu sorulara yanıt vermesini istedi: Size ait olduğunu bildiğimiz MOBİLDEKO firmasına 2019 yılında MOBİTEK’den, ürün yaptırdığınız mı?
MOBİTEK’de eniştenizin müdür olarak çalıştığı doğru mu?
2019 yılında MOBİTEK’e 7 milyon TL zarar ettirdiğiniz doğru mu?
GLA AVM yönetim ve kiralama firması ile ortak olduğunuz doğru mu?
Kumsmall AVM’den kimlere yatırım teşviki desteği verdiniz?
Resmi olarak kurulmamış şirketlere nasıl dükkan açsın diye teşvik verdiniz?
Erciyes KSS’de kaç akrabanız çalışmaktadır?
Mobilyacılar Odasına başkanlık adaylığınızın kapalı kapılar arkasında oluşturduğunuz doğru mu?”
"ESNAFIMIZ BU USULSÜZLÜKLERE VE HAKSIZLIĞA GÖZ YUMMAZ"
"Ortada bu yanlıs işler ve cevapsız sorular varken Sarıkaya’nın adaylığı tartışmalıdır" açıklamasıyla da dikkat çeken Aksu, "Esnafımız haksızlık ve usulsüzlüklere göz yummaz. Esnafımız bu duruma günü geldiğinde gereken cevabı verir. Bu gibi iddialar ve usulsüzlükler orta yerde duruyorken Ercan Sarıkaya’nın Mobilyacılar Odası’na başkan adayı olması ne kadar doğrudur? Bunun yorumunu esnafımıza ve kamuoyuna bırakıyorum. Kendisine de sormak istiyorum; Mobilyacılar Odası’na Başkan olursanız, burasını da Erciyes KSS gibi mi yöneteceksiniz. Eğer böyleyse, vay mobilyacı esnafımızın haline” ifadelerini kullandı.