AK PARTİLİ VEKİL BÖYLE İSYAN ETTİ: YALVARIYORUM!

AK PARTİLİ VEKİL BÖYLE İSYAN ETTİ: YALVARIYORUM!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi ve gündeme dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. Tamer, durumun kötüye gittiğine vurgu yaptı. Rakam vermeyen ve acı gerçeği açıklayan Tamer, “Bu konuda maalesef çok iyi gitmiyoruz. Kayseri giderek pandemide sıkıntıya düşüyor. Hastanelerimiz doldu” dedi ve ekledi: Rakamları vermiyorum, ama bir doktor olarak yalvarmam gerekiyorsa da yalvarıyorum, düğünlere gitmeyin, dışarı çıkmayın. Çok zor ve kötü bir durumdayız. Bunu herkes böyle bilsin ve herkes kurallara uymaya devam etsin

“DOĞRU BULMUYORUM!”

Tamer, Büyükşehir Belediyesi’nin tartışmalı ve istifaları beraberinde getiren 221 villa parseli ihalesi ile ilgili olarak, ortaya çıkan gelişmeleri değerlendirdi ve bu konuda da çarpıcı açıklamalar yaptı. “Doğru bulmuyorum” ifadelerini kullanan Tamer, Başkan Memduh Büyükkılıç’ın, masaya yumruğunu vurup, gerekeni yapacağına da inandığını belirtti.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek,  kent ve ülke gündeminde yer alan konuları değerlendirdi. Tamer, ABD Başkan adayı Joe Biden'ın skandal açıklamaları ile ilgili olarak, “Bunları şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir muz devleti değildir ve artık eski Türkiye'de yoktur” dedi.

“ÇETİN BEY VE DURSUN BEYLE SIKINTIMIZ YOK”

Kayseri’ye ikinci tıp fakültesi için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Tamer, şunları söyledi, “Kayseri'ye ikinci tıp fakültesi geliyor. Öncelikle sayın Memduh Büyükkılıç'a teşekkür etmek istiyorum. Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne bağlı yine Şehir Hastanesi'nde ikinci Tıp Fakültesini Kayseri'ye kazandırmaya çalışıyoruz. Kayseri'de böyle pek çok işin takibini ve şehrimize kazandırılmasında hep birlikte beraber hareket ediyoruz. Kayseri Milletvekilleri hangi partiden olursa olsun bu şehir için çalışmak zorunda. Çetin Arık da çalışmak zorunda sayın Dursun Ataş da çalışmak zorunda, MHP'li İsmail Özdemir ve Baki Ersoy ile de  birlikte çalışmak zorundayız. Kayseri için olacak bir yatırım için hepimiz birlik olup çalışmak zorundayız. Ne Çetin Arık bey ile ne Dursun Ataş bey ne de diğer arkadaşlarımızla bizim bir sıkıntımız yok, birlikte beraber çalışıyoruz. Mecliste Kayseri ile alakalı konularda onlardan da yardım gördük. Kayseri için ortaya bir yatırım gelmesi durumunda da hepsinin el uzatacağını kanısındayım. Böyle de olması gerektiğini düşünüyoruz."

“BÜYÜKKILIÇ MASAYA YUMRUĞUNU VURUR VE GEREKENİ YAPAR”

Kayseri Büyükşehir  Belediyesi’ni günlerdir tartışılan 221 villa parseli ihalesi ile ilgili de açıklama yapan Milletvekili Tamer, “Büyükkılıç, masaya vurur ve bu konuda gerekeni yapar” açıklamasıyla dikkat çekti. Tamer, "Normal şartlarda bir ihale yapılmış ve üzerinden de yaklaşık 6-7 ay süre geçmiş bir ihale. Buranın başında kim var? Sayın Memduh Büyükkılıç var. Büyükkılıç ağabeyimiz 5 dönemdir bu şehre hizmet eden biri aynı zamanda Milletvekilliği de yapmış birisi kendisi. Bana göre hoş olmayan bir kelime ama böyle bir insan hakkında bir yolsuzluk çıkmış mı şimdiye kadar? Hayır. Ben Memduh Büyükkıllıç'ın masaya yumruğunu vurup, bu konuda ne gerekiyorsa yapar ve bunu yapabilecek kapasitededir diye de düşünüyorum. Doğru bir şey miydi? diye soracak olursak, doğru olmadığını söylemek isterim. Olmuş bitmiş bir şey. Bunu düzeltmekte sayın Memduh Büyükkılıç'a düşüyor. Eminim ki bu konuda da en iyisini yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“KAYSERİ VİRÜSLE MÜCADELE KONUSUNDA İYİYE GİTMİYOR”

Koronavirüs konusunda da açıklama yapan Tamer, durumun iyi olmadığını söyledi.  "Kayseri olarak bu konuda maalesef çok iyi gitmiyoruz. Kayseri giderek pandemide sıkıntıya düşüyor” diyen Tamer, “Hastanelerimiz doldu. Eğer Kayseri halkına defalarca söylememize rağmen tedbirler hala alınmıyorsa yanlış yapıyorlar. Zorla bir şey yapmak istemeyiz o yüzden tekrardan rica ediyorum. Lütfen tedbirleri almaya ve maske takmaya devam edelim. Hatta şu günlerde düğünleri iptal edelim. Şu anda pandemi Kayseri'de sıkıntılı. Rakamları vermiyorum, ama bir doktor olarak yalvarmam gerekiyorsa da yalvarıyorum; düğünlere gitmeyin, dışarı çıkmayın. Çok zor ve kötü bir durumdayız. Bunu herkes böyle bilsin ve herkes kurallara uymaya devam etsin” dedi.

“ÖZEL HASTANELERDE PCR TESTLERİ YAPILIYOR”

Özel hastanelerde de testlerin yapılmaya başlandığını ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Son aylarda özellikle PCR testleri olarak adlandırılan testlerin bazı özel hastanelerde 250 TL karşılığında yapıldığı ve Bakanlıktan izin alan Hastaneler olduğu biliniyor. Kayseri'de 2 özel Hastanede yapıldığını biliyoruz. Özellikle yurt dışından gelen vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla yapılmıştır. Eskisi gibi yurt dışından vatandaşlarımız gelmiyor ama geldiklerinde bu testleri yaptırdıktan 2-3 gün içerisinde sonuçları almaları mümkündür. Sağlık Müdürlüğümüz de bu vatandaşlarımıza yardım edebilme adına onların testlerini öne almayı planladılar ve onu yapıyorlar." şeklinde konuştu.

Haber Merkezi