`AK Parti`de hala vicdanın sesiyim` diyen Arınç: Özhaseki`nin adaylığı yanlıştı!

`AK Parti`de hala vicdanın sesiyim` diyen Arınç: Özhaseki`nin adaylığı yanlıştı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

"AK Parti'nin hala vicdanıyım" diyen Bülent Arınç, partisinin 31 Mart seçimlerinde Mehmet Özhaseki'nin Ankara'da aday gösterilmesinin yanlış olduğunu savundu. "Özhaseki sevdiğim bir dostum, ama Ankara'da, Ankaralı aday gösterilmeliydi" diyen Arınç, "Ankaralı aday  istedi Ankaralılar. Ankara'nın yerlisini istedi. Mehmet Özhaseki iyi bir aday, belediye başkanlığı yapmış bakanlık yapmış, genel başkan yardımcılığı yapan sevdiğim bir dostum. Ancak Ankara'da yerli aday havası vardı ve oraya döndü. Bu açığı kapatacak bir aday olsa daha iyi olurdu." dedi. 
 
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurul Üyeliği görevini de sürdüren Bülent Arınç," Ankara'yı parsel parsel sattılar" dediği ve karşı karşıya geldiği Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melik Gökçek'e de seçim göndermesi yaptı. Arınç, "Mansur Yavaş seçimi kazandım, ancak elinden alındığını söylüyor ve halkı inandırdı." ifadeleriyle de dikkat çekti. 
Arınç, Gökçek ile ilgili olarak, "Söylediklerim ortada. Onun yaptıkları ile ilgili bunun ahireti var. Ben onun kolunu kestim, o benim sakalımı kesti, ama sakal daha gür çıktı, kesilen kol geri gelmedi." diye konuştu. 
 
Haber Global TV'de konuşan Arınç, İstanbul seçimleriyle ilgili olarak, şunları söyledi: "Ekrem İmamoğlu, büyük fark yaparak seçimi kazandı. Bunu görmemek için deli olmak lazım. Kılıçdaroğlu'nun stratejisi... Herkesi kucaklayan bir seçim kampanyası her yer de kazanır. Biz geç kaldık. İstanbuldaki HDP desteği ile seçim kazanıldı. Çok başarılı seçim stratejiydi. Bunu bundan sonra da uygularlar mı bilemem. HDP seçmeninin oyunu alarak bu seçimi kazandılar, PKKnın değil"
Arınç,  ayrıca kendisini eleştirenlere yönelik de, "AK Partide vicdan, itibar, ahlak göreceklerse her halde beni görecekler. Milletin içindeyim, koruma ordum da yok." dedi.