AK PARTİ'YE GEÇİNCE BORÇ AÇIKLAMA SÖZÜNÜ UNUTTU MU?

AK PARTİ'YE GEÇİNCE BORÇ AÇIKLAMA SÖZÜNÜ UNUTTU MU?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Örnek Başkan” dedirten İlmek, 6 ayda belediye borcunu  3 milyon 150 bin TL düşürdü, Ama AK Parti’ye geçince 6 ayda bir borç açıklama vaadini rafa mı kaldırdı?

İncesu Belediyesini AK Partili Karayol’dan, İYİ Parti’nin adayı olarak seçimleri kazanan ve devralan Başkan Mustafa İlmek,  31 Mart seçimlerinde koltuğa oturur oturmaz, belediyenin borcunu ilçede herkese duyurdu. Alışılmışın dışında hareket eden İlmek, bu tavrıyla takdir topladı. Ancak, AK Parti’ye geçince bu yöndeki “şeffaflık” hareketini sürdürmedi. 31 Mart seçimlerinden sonra koltuğa oturan ve Nisan ayında da bu konuda kamuoyuna açıklama yapan Başkan Mustafa İlmek, mazbatasını alıp göreve başladıktan sonra belediyesin hesaplarını inceletti.

SEÇİLDİKTEN SONRA BORCU İLÇEDE İLAN ETMİŞTİ!

Yapılan incelemenin ardından AK Partili Zekariya  Karayol’dan devralınan Belediyenin borcunun 9 milyon 487 bin 231 TL olduğunu ifade edildi. Seçim sonrası yani Nisan ayında bu borcu ilçede led ekranlı ilanla vatandaşlara duyuran İlmek, ilanda şu ifadeleri kullandı: “2 Nisan 2019 tarihinde görevi devralmamız sonucu  yapılan incelemede  İncesu Belediyesi  9.487.231.00 Türk Lirası  borçludur. Tüm halkımıza duyurulur”

“6 AYDA BİR BELEDİYENİN BORCUNUN AÇIKLAYACAĞIM”

Göreve geldikten sonra belediyenin borcunu 6 aylık aralıklarıyla kamuoyuna duyuracağını açıklayan İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Ekim 2019’da bir kez daha bu konuda kamuoyuna duyuru yaptı. Şeffaf belediyeciliği sözde bırakmadıklarını ifade eden Başkan İlmek, konuyla ilgili, “İncesu Belediyesi’nin bütçe emaneti borcu 08.10.2019 itibariyle 6.336.400 TL’dir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” açıklaması yaptı.  AK Partili Zekeriya Karayol’dan devraldığında da belediyenin borcunun 9.487.231.00 Türk Lirası  olarak açıklayan Başkan İlmek , 6 ayda 3.150.831 TL borcu ödeyerek, borcunu düşürdüğünü belirtmişti.  İlmek, bundan sonraki süreçte de şeffaf belediyecilik ortaya koyacaklarını icraatları, harcamaları, borçları vatandaşa duyuracaklarını açıklamıştı.

İLMEK AK PARTİ’YE GEÇTİ…

Ekim ayında yaşanan bu gelişmenin ardından siyasette dikkat çeken bir gelişme yaşandı ve Başkan İlmek İYİ Parti’den ayrılarak, 16 Aralık 2019’da resmen AK Parti’ye geçtiğini duyurdu.

 “Siyasi hayatımı AK Parti'de sürdürme kararı aldım” diyen İlmek, sonraki süreçte Başkanlıktaki yılını da doldurdu, ancak 6 ayda bir açıklayacağım dediği borç tablosunu bir daha açıklamadı. İlmek’in, bundan sonraki süreçte sözünü hatırlayıp, borçları açıklayıp, açıklamayacağı ise merak konusu oldu.

İncesu Belediye Başkanı İlmek'in, göreve gelirken söz verdiği gibi bundan sonraki süreçte belediyenin borçlarını 6 ayda bir açıklayıp, açıklamayacağı merak konusu oldu.