AK Parti Sarız İlçe Başkanı belli oldu!

AK Parti Sarız ilçe Başkanı Cesur Abdullah Kınık'ın görevinden ayrılmasının ardından ilçe başkanlığına 'kimin oturacağı' merak konusu olmuştu.

AK Parti Sarız İlçe Başkanı belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Sarız ilçe Başkanı Cesur Abdullah Kınık’ın görevinden ayrılmasının ardından ilçe başkanlığına ‘kimin oturacağı’ merak konusu olmuştu.

Görevden alındığı yönündeki iddiaları yalanlayan Kınık, ‘9-5 yıl görev yaptım ve şimdi de kendi isteğimle görevi bırakıyorum. Görevden alınmadım’ açıklaması yapmıştı.  Diğer yandan yaşanan bu gelişmenin ardından parti il yönetimi ilçede yeni ilçe başkanını belirlemek için bir süre önce temayül yoklaması yaptı. Yapılan temayül yoklaması sonrasında 15 kişinin AK Parti Sarız İlçe Başkanlığına aday olduğu ortaya çıktı. Ancak parti yönetimi aday olan 15 ismi 5’e düşürdü ve bu isimleri genel merkeze gönderdi. Ak Parti Sarız İlçe Başkanlığı için genel merkeze önerilen 5 isim, Hulusi Kara, Sebahat Coşar, İbrahim Ersoy, Hasan Aktürk ve Hacı Ahmet Doğan şeklindeydi. Bugün öğle saatlerinde Ankara’da parti genel merkezinde görüşmeler yapan 5 isimin ardından Sarız İlçe Başkanı da belli oldu. Buna göre Ak Parti’de görevden ayrılan Sarız İlçe Başkanı Cesur Abdullah Kınık’ın yerine atamayla Hulusi Kara ilçe başkanı oldu.
AK Parti Sarız ilçe Başkanlığı için Ankara'ya giden 5 isim, genel merkezde görüşmeler yaptı. Genel merkez tarafından seçilen isim Hulusi Kara oldu. Atamayla göreve gelen Kara'nın önümüzdeki günlerde yapılacak ilçe kongresine de tek listeyle girmesi bekleniyor.