AK Parti Milletvekili Tamer gıda yardımı almak isteyen vatandaşlara o yolu anlattı!

AK Parti Milletvekili Tamer gıda yardımı almak isteyen vatandaşlara o yolu anlattı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, gıda yardımı almak isteyen vatandaşlara, hangi yolu izleyeceklerimi açıkladı. 
"Gıda yardımı başvuruları nasıl yapılacak?" sorusuna yanıt veren Tamer, "Gıda yardımı için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ilçe kaymakamlıklarına müracaat etmesi gerekmektedir. Sosyal Yardım bölümüne yapılacak başvurular korona virüs süreci nedeniyle 144 numaralı telefon hattından da yapılabiliyor. Online olarak yapılabilecek başvurularda ise açık kapı sisteminin kullanılması gerekiyor." diye konuştu. 
Milletvekili Tamer, yardım almak isteyen vatandaşlara yönelik şu ifadeleri kullandı: Pandemi süreci ile birlikte başlayan yardım ve desteklerde gıda yardımı için başvuru süreci başladı. Ücretsiz olarak izne ayrılan kişilerin, zorlu süreçte herhangi bir zorluk yaşamaması adına başlatılan yardımlarda, gıda konusunda da destek sağlanacak. Temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak, geliri düşük olan vatandaşlar gıda yardımları için açılan başvuru ekranını kullanarak başvurularını yapabilir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  üstlenilen gıda yardımında, kriterlerin sağlanması18 yaş altına yardım yapılmadığı gibi yardımın yapılmasındaki en önemli etken gelir şartı. Hane de kişi başında düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması gerekmektedir.