AK Parti Milletvekili Tamer: Beni tuzağa düşürdüler

 AK Parti Milletvekili Tamer: Beni tuzağa düşürdüler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile AK Parti Kayseri Milletvekili arasındaki FETÖ tartışması dikkat çekti. Tamer’in FETÖ lideri Gülen’le çekilen ve bir dönem sıkça tartışılan fotoğraf yeniden Meclis gündemine geldi.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Sağlıkta şiddetin tartışıldığı sırada söz alan Tamer,  CHP’li vekillere yönelik olarak, “Sağlıkta şiddetin siyaseti olmaz; hep beraber, birlikte hareket edelim diyorum. Bunun için de şu anda, içinde bulunduğumuz komisyonda kanun çıkarıyoruz; buyurun, gelin, hep açığız. Orada, sizin ne öneriniz varsa -ben zaten komisyonda teklif veren milletvekillerinden bir tanesiyim- buyurun, gelin, görüşelim; istediğiniz şekilde, bu kanunda ne istiyorsanız, komisyonda ne araştıracaksanız burada bu kanuna destekleyelim diyorum” dedi ve tekliflerine destek istedi.

 “KENDİSİ FETULLAH GÜLEN’İN KOLTUĞUNUN DİBİNDE NE ARIYORDU?”

Tamer’in bu yöndeki konuşmasının ardından CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç söz aldı. “Türk milletinin bütün gerçekleri bilmesi gerekiyor” diyen Özkoç, Tamer’i işaret ederek, “Sayın hatip Sağlık Komisyonunda milletvekillerimizin konuşturulmaması için kendisi de oradaydı, kendi verdiği tekliflerden bir tanesidir. Orada grup başkan vekilleri tarafından yapılan baskıya şahit olmuştur, bu bir. İkincisi: 5’inci maddeyle ilgili konu da kendisinin de yargılanması gereken suçlardan dolayı orada bazı doktorlarımızın yargılandığı fakat bundan dolayı da suç almadıkları konularda şu anda toplum nezdinde cezalandırıldıkları bir konudur. Eğer onlar Fetullahçıysa kendisine sormak gerekir, kendisi Fetullah Gülen’in koltuğunun dibinde ne arıyordu, bunun hesabını millete vermiş midir?” diye konuştu. Bu sırada AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, “Bu, şahsi sataşma. O fotoğraf çıkalı on yıl oldu ya, hâlâ orada Engin Özkoç” ifadelerini kullandı.

“SİZ İSMAİL TAMER’İ ARAŞTIRIN, SORUN”

CHP’li Özkoç’un, bu yöndeki açıklamalarının ardından “Sataşma var” diyerek söz isteyen AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise “Bir kere, sayın grup başkan vekiline şunu hatırlatmak istiyorum: Siz İsmail Tamer’i araştırın, sorun. İsmail Tamer, Türk milliyetçisidir; Türk Bayrağı, Türk milleti ve bu Türk vatanı uğruna canını feda edecek bir kardeşinizdir. Bunu böyle bilin, hiçbir zaman şey yapmayın.” şeklinde konuştu. Tartışılan FETÖ fotoğrafı ile ilgili de konuşan Tamer, “Artı, o fotoğrafla ilgili olarak, ben direkt oraya gitmedim” dedi. Bu sırada CHP Milletvekili Atila Sertel, “Yandan gittin, yandan; götürdüler seni.” ifadelerini kullandı. Tamer, daha sonra, “ Ben adamı tanımam, bilmem. Hiçbir dönemde işte, tanırlar, beni tanıyanlar bilir- benim bunlarla hiçbir şekilde irtibatım olmamıştır.” dedi. CHP’li Sertel de bu kez, “Kandırıldın, kandırıldın.” şeklinde yanıt verdi.

“TUZAĞA DÜŞÜRDÜLER”

FETÖcü elçilik görevlilerinin kendisini tuzağa düşürdüğünü söyleyen Tamer, tartışılan fotoğrafla ilşgili olarak, “Sadece Türk Günü için buradan gittiğimizde oradaki FETÖ’cü elçilik görevlilerinin bizi tuzağa düşürerek sadece ikindi namazını kılmak için yarım saat gittiğimiz bir olaydır.” şeklinde konuştu. Bunun üzerine CHP’li Sertel, “Camiye mi götürüyorlar zannettin?” dedi.

“HESAP VERMEYE HAZIRIM”

Konuşmasında, “Ha şahsım adına da bunu hiç tasvip etmedim, etmiyorum da” diyen AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer,  “Her zaman alnım açık, yüzüm ak; her zaman bu millete hesap vermeye de hazırım. Bu millet için, bu devlet için, bu bayrak için canımı vermeye de hazırım.” diye konuştu.

"ŞEYTANIN ARKASINDA NAMAZ KILINMAZ"

Bu sırada CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Tamer’e yönelik olarak,  “Camiye mi götürüyorlar zannettin?” diye sordu. AK Parti Milletvekili Tamer de, “Yo, namaza gittik” dedi. CHP’li Sertel, daha sonra, “Namaza ha… Fetullah Hocanın yanında namaza mı gittiniz? Şeytanın arkasında namaz kılınmaz.” dedi. Tamer de, “Bana yapıştıramazsınız onu. Bunu bana yapıştıramazsınız.” yanıtını verdi.

“BU RESİMLE İLGİLİ, BURADA YANINDA DURDUĞUN KİŞİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN LİDERİDİR”

Bu yönde yaşanan  karşılıklı tartışmaların ardından bir kez daha söz alan CHP Milletvekili Engin Özkoç, Tamer’e, tartışılan fotoğrafla ilgili olarak, “Yüzün kızaracak, hem terör örgütünün liderinin yanında var olacaksın hem de bu kürsüden, milletin kürsüsünden konuşacaksın, öyle yağma yok.” Dedi. Özkoç, şu ifadeleri kullandı, “AK Parti samimi olmak zorundadır. Ya aranızdan bunları temizleyeceksiniz ya da ‘Biz de FETÖ’yle beraberiz.’ diyeceksiniz. Hem kol kola girecekler hem kollarından çıkmayacaklar hem onun yanında namazlarını niyazlarını kılacaklar, başlarını örtecekler… Allah’a karşı da bunlar ihanet içerisindeler, millete karşı da ihanet içerisindeler. Ne demek ‘Utanıyorum’? İstifa diye bir merci var, istifa.  Bu resimle ilgili, burada yanında durduğun kişi terör örgütünün lideridir. Yüzün kızaracak, hem terör örgütünün liderinin yanında var olacaksın hem de bu kürsüden, milletin kürsüsünden konuşacaksın, öyle yağma yok. Kendi içinizden ya bunları temizleyin ya da nerede olduğunuzu söyleyin.” Özkoç’un konuşmasının ardından Tamer ise “Ben bu memleket için her şeyi yaparım” ifadesini kullandı.

 MECLİS'TE TARTIŞILAN O FOTOĞRAF...