AK Parti Kayseri eski Milletvekili Bakır'ın Suriyeli çıkışı sürüyor: Araplaşmaya hayır!

AK Parti Kayseri eski Milletvekili Bakır'ın Suriyeli çıkışı sürüyor: Araplaşmaya hayır!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, eleştirileri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bakır, özellikle Suriyeliler konusundaki çıkışları ile göze çarparken bu kez de “Araplaşmaya hayır” çağrısı yaptı. Bakır', Suriyelileri işaret ederek, "Arap kültürü baskın ve asimile olmayan ancak asimile eden bir kültür olduğu için Türkiye’ye entegre olmaları imkansız" dedi. 

Suriyelilerle ilgili yaşanan tartışmaları değerlendiren Bakır, “Bir ankete göre Türkiye’deki Suriyelilerin sadece % 19’u Türkmen. Ağırlıklı grup ise Arap kökenli. Arap kültürü baskın ve asimile olmayan ancak asimile eden bir kültür olduğu için Türkiye’ye entegre olmaları imkansız. Sonunda bizi kendilerine entegre ederler, Anadolu Araplaşır.” ifadelerini kullandı.

SURİYE TARTIŞMASI

Bakır’ın bu yöndeki yorumuna AK Parti eski MKYK Üyesi  Ayşe Böhürler tepki göstererek, “Hocam kusura bakmasın, tarihten de baksan, coğrafyadan da baksan tutarsız bi yorum”  değerlendirmesi yaptı.

"ESAS SİZİNKİ TUTARSIZ..."

Bakır, Böhürler’e cevap vererek, şu ifadeleri kullandı, “Esas sizinki tutarsız bir yorum olmuş. Elhamdülillah Müslümanız.  Ancak Araplaşmaya hayır. Arap kültürü ile Müslümanlık karıştırılıyor. % 82’si Suriyeli olan Kilis’te Araplaşmayı nasıl engelleyeceksiniz?” diye sordu.

Haber: Cafer ZENGİN