AK Parti'de 'Tebdil-i kıyafet' vakası!

AK Parti'de 'Tebdil-i kıyafet' vakası!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, AK Parti’de belediye başkanları  genel merkez tarafından görevlendirilen bir ismin Kayseri’de yaptığı araştırma ile ilgili dikkat çeken bir yazı kalem aldı. Yazıda Altınkaya,  genel merkezden gelen ve kendini sıradan bir vatandaş gibi tanıtan bir ismin bazı başkanlarla görüşme talep ettiğini, ancak görüşemediğini yazdı. İşte AK Parti’de “tebdil-i kıyafet” vakası.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, AK Parti genel merkezinin görevlendirmesiyle bir süre önce Kayseri’de mevcut belediye başkanları ile ilgili gizli bir çalışma yürüten ismi kaleme aldı. Altınkaya yazısında sıradan bir vatandaş gibi belediyelere giden parti görevlisinin karşılaştığı şok durumları anlattı. Altınkaya’nın yazısına göre söz konusu isimlerin ilk sınavı olumsuz bir noktada. İşte Altınkaya’nın AK Parti’de “tebdil-i kıyafet” vakası dedirten o yazısında yer alan ifadeler:

Zembilci: Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre, ‘öteberi taşımakta koymakta kullanılan örme yassı sepet, meyve sepeti´ demekmiş.

Bir de bizde ‘zembille inmek´ deyimi var. O deyim de, ‘ Kendiliğinden ortaya çıkmak- Hiç kusuru günahı olmamak ve konusunda yetkin, uzman´ demekmiş...

Ahmet Zenbilci´den bahsedeceğim...

Ahmet Zenbilci kim mi?

AK Parti Adana Milletvekili ve 12 Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısından biri...

Zenbilci 1966 doğumlu, yönetim dalında yüksek lisans yapmış, bir süre gazetecilik yaptıktan sonra siyasete atılmış; Adana Kozan doğumlu. Adana´nın Sofulu beldesi ve sarıçak ilçelerinde birer dönem belediye başkanlığı yapmış. Milletvekilimiz Mehmet Özhaseki´nin ilk dönem Yerel Yönetimler Başkanlığı´nda ve bakanlığı döneminde danışmanlığında bulunmuş bir isim.

 Yukardaki paragrafın başında da belirttiğim gibi AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki´nin Kayseri, Konya, Niğde, Karaman, Nevşehir ve Aksaray´dan Sorumlu Yardımcısı...

İşte bu Zenbilci halk arasındaki tabirle ‘gökten zembille inercesine´ 15 gün önce geldiği Kayseri´de tam manasıyla ‘tebdil-i kıyafet´le belediye başkanlarını halka sormuş. Sadece halka sormakla kalmamış, ‘Vatan Mehmet Ağa gibi´ belediyelerin özel kalemlerine veya beyaz masalarına giderek ve müstear isim vererek “Ne olur beni başkanınızla görüştürün” dahi demiş.

Ahmet Zenbilci´nin Kayseri ile ilgili orjinal fotoğraflar çektiğini ‘sağlam kaynaktan´ duydum. Belli ki Zenbilci en az bizim kadar Kayseri´nin AK Parti ve belediyeler odaklı dengelerini iyi öğrenmiş.

Muhtemel ki AK Parti Genel Merkezi Zenbilci´nin raporunun da kısmi etkisi ile, aday tespitinde içine düştüğü bir açmazdan kurtulmanın formülünü arıyor.

 AK Parti Yerel Yönetimler Kayseri Sorumlusu da olan Ahmet Zenbilci´yi belediye başkanlarımızın özel kalemleri veya beyaz masaları hiç ciddiye almamışlar. Zenbilci, merkezdeki bir ilçe belediye başkanımızla görüşmek için görevlilere adeta yalvarmış...

Ama nafile...

Zenbilci raporunda bizim belediye başkanlarının bir bölümü ile ilgili, ‘kapıları tanımadıkları vatandaşa açık değil´ türü bir cümle yazmışsa hiç şaşırmam.

Önemli bir belediyemize uğramış... Girişteki beyaz masa görevlilerine kendisini ‘Vatandaş Ahmet Ömeroğlu´ olarak tanıtmış. (Belli ki baba adı Ömer) Belediye başkanı ile görüşmek istediğini söylemiş. Başkanın şehir dışında olduğunu görünce de gitmiş.

O belediyenin ‘tecrübeli ve zeki özel kalem müdürü´ kendisine bu not ulaşır ulaşmaz kamera kayıtlarına bakmış kendisini Ahmet Ömeroğlu olarak tanıtan kişinin 06 plakalı bir araçla geldiğini görmüş ve daha dikkatli bakınca da önceden tanıdığı Milletvekili Ahmet Zenbilci olduğunu anlamış ve şehir dışında bulunan başkanını arayarak durumu iletmiş.

Sahi diğer belediye başkanları Zenbilci´nin Kayseri´de olduğu tarihle ilgili kamera kayıtlarına baktılar mı?

Zenbilci makamında olduğunu öğrendiği bir belediye başkanı ile görüşebilmek için üç kez adeta yalvarmış.

Bundan sonraki hitabım belediye başkanlarına...

Zenbilci´nin ‘meyve sepeti´ manasındaki anlamını geçin. İkinci tarifteki üç yorum, tam da Milletvekili Ahmet Zenbilci´nin yaptığı işe uyuyor... O tanımlara bir daha bakalım:

-Kendiliğinden Ortaya Çıkmak. Ahmet Zenbilci; kendiliğinden ortaya çıkmış bir Allah kulu değil. Önce Recep Tayyip Erdoğan, sonra Mehmet Özhaseki adına ortaya çıkmış biri.

Peki ikinci tanım neydi?

-Hiç Kusuru Günahı Olmamak.

Emin olun bu görevinde ve yazdığı raporda Zenbilci´nin hiç kusuru, günahı yok...

Peki ya sonuncu tanım:

-Konusunda yetkin, uzman...

İki dönem belediye başkanlığı yapmış, kısmen gazeteci sayılır, vekillik de nasip olmuş, bunların hepsinden daha da önemlisi, Mehmet Özhaseki gibi ‘bir usta´nın rahle-i tedrisinde bulunmuş Ahmet Zenbilci´nin ‘konusunda yetkin ve uzman´ olduğuna inanabilirsiniz.

Zenbilci tebdil-i kıyafetle geldiği Kayseri´nin resmini çekmiş. Şimdi Ankara´da o resmin nasıl bir çerçeveye takılıp sunulacağı sorusuna cevap aranıyor.