AK Parti'de o ilçede aday adayı patlaması!

AK Parti'de o ilçede aday adayı patlaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’de 98 isim belediye başkan aday adaylığı için başvuru yaptı. Peki en az ve en çok başvuru nerelere yapıldı. Kimler ve kaç kadın aday başvuru yaptı.

AK Parti’de 5 Kasım’da başlayan aday adayı başvuru süreci 16 Kasım’da sona erdi. Başvuru sürecinde 98 ismin aday adaylığı için başvuru yapıp, meraklı bekleyişe koyuldu. Peki, hareketli saatlerin yaşandığı partide en az ve en çok başvuru nerelere yapıldı? Partide Büyükşehir için Halil İbrahim İndap, Mükremin Çepni, Cengiz Mirap başvuru yaptı. Merkez ilçelerden Kocasinan’a İsmail Ruhlukürkçü ile Orhan Çetin aday adayı olurken, Melikgazi’ye ise sadece eski İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden aday adayı başvurusu yapan isim oldu. AK Parti’de Talas Belediyesi için Osman Yıldız ve Bahaddin Akbulut aday adayı oldu. 16 kişi ile Sarız, partide en fazla aday adaylığı başvurusunun yapıldığı ilçe olarak dikkat çekerken, Sarız’ı, 10 başvuru ile Pınarbaşı, 9’ar başvuru ile de Akkışla ve Develi takip etti. Özvatan’da 1, Yahyalı’da da 2 isim aday adaylık başvurusu yaparken, diğer ilçelerde aday adaylığı başvuru sayıları ise şu şekilde oluştu; Sarıoğlan 8, Bünyan ve İncesu 7, Felahiye ve Tomarza’da 6, Yeşilhisar’da 5 ve Hacılar 4. AK Parti’de 6 kadın aday da ilçelerden aday adayı olarak başvuru yaptı.

İŞTE AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI

 

Büyükşehir Belediyesi: Halil İbrahim İndap, Mükremin Çepni, Cengiz Mirap.

Akkışla: Ahmet Gümüşoluk, Ahmet Tuncel, Ayhan Arslan, Durdu Akkoç, Osman Güner, Ünal Özuzun, Musa Yılmaz, Ömer Özuzun, Seyhan Sayın.

Bünyan: Fatma Güner, Kahraman Bayram, Teoman Dinç, Bahattin Aksel, Mustafa Çelik, Adil Özden, Edebali Karamustafaoğlu.

Develi : Abdurrahman Cengiz Fırat, Ahmet Ünlütürk, Uğur Ziya Özbek, Selim Akdoğan, Harun Yavaş, Hakan Demir, Oktay Kılıç, Mehmet Tuna, Tufan Aşık.

Felahiye: Fatih Yaşar Sipahi, Hacı Mehmet Baltacıoğlu, Hayrullah Can Üstün Yüksel, Başak Güleser, Ahmet Tektaş.

Hacılar: Bilal Özdoğan, Harun Özdemir, Osman Tekin, Hüdai Barut.

İncesu:Asaf Yüksel, Mehmet Kalem, Mehmet Topallı, Hulusi Çavdar, Nurhan Selçuk, Osman Dere, Murat Kalem.

Kocasinan: Orhan Çetin, İsmail Ruhlukürkçü.

Melikgazi: Hüseyin Cahit Özden

Özvatan Belediye: Yusuf Kalabey.

Pınarbaşı: Oktay Barış, Yakup Er, Fedai Kılıç, İbrahim Ülker, Lütfi Ekinci, Bekir Tümüklü, Ahmet Çalışkan, Nergiz Akbülbül, Tercan Altıparmak, Şenel Güngör.

Sarıoğlan: Erdal Tunç, Halil Tanrıverdi, İrfan Özkan, Lutfi Ünsal, Nalan Uzun, Zeki Kara, Necati Yağımlı, Saadet Saçıntı Ataklı.

Sarız: Ahmet Erkek, Alpay Akpınar, Gökhan Türkdönmez, Hakan Düzgün, Mehmet Ermiş, Mustafa Akça, Mustafa Arık, Salim Aktürk, Ümit Daloğlu, Hüseyin Aslan, Mercan Ceyran, Ertuğrul Eroğlu, Atalay Akın, Halit Kürşat Arık, Hacı Durmuş, Talha Köylü.

Talas: Osman Yıldız, Bahaddin Akbulut.

Tomarza: Adil Kürşat Korkmaz, Ramazan Demirezen, Sami Dilci, Sezgin Kırımlı, Yakup Göktaş, Cemil Bayram.

Yahyalı: Abdullah Köse, Abdulgani Özkan.

Yeşilhisar: Yaşar Beyazıt, Yusuf Ergül, Abdullah Sami Ceylan, Recep Şükrü Bedirhanbeyoğlu, Burhanettin Bolat.

 

 

Haber: Cafer ZENGİN