AK Parti'de aday gösterilmeyen eski İl Başkanı Özden: Önümüzde geri dönüşü olmayan bir yol var

AK Parti'de aday gösterilmeyen eski İl Başkanı Özden: Önümüzde geri dönüşü olmayan bir yol var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’de milletvekili adaylığı için görevinden istifa eden eski İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, listede yer almadı. Listede yer almasına daha önce kesin gözüyle bakılan Özden’in bu durumu akıllarda soru işaretleri bıraktı. Özden, konuyla ilgili açıklama yaparak, “Önümüzde geri dönüşü olmayan bir yol var” dedi ve ekledi: “Netice ne olursa olsun, liderimiz, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın göstermiş olduğu hedefe, aday gösterilen milletvekili adaylarımız ve teşkilatlarımızla beraber, yürüyüp, partimiz için olağanüstü bir çaba içinde yine olacağımızdan, kimsenin şüphesi olmasın”

 

AK Parti eski İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, partisinden aday gösterilen isimlere başarılar diledi. Aday listesinde yer almaması ve sonrasında yapılan eleştirilere yanıt veren Özden, “Önümüzde geri dönüşü olmayan bir yol var ve bizler bu davada, hangi noktada olursak olalım, başarılı olmak, alnımızın akıyla çıkmak zorundayız. Bu dava, bu mücadele, Türkiye'nin var olma mücadelesidir. Bu mücadele, kişiler üzerinden makam mücadelesi değil, milletin adamı olmuş Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, adı millete sevda ve hizmet olmuş, büyük bir davanın mücadelesidir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi ‘Kim 'Ben olmazsam bu dava olmaz.' diyorsa büyük bir kibir içindedir. Kim 'Şu olmazsa dava olmaz.' diyorsa o da büyük bir yanılgının içindedir.’ O yüzden bu dava, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, verilen ya da verilmeyen her ne görev olursa olsun, bu çatı altında, gece gündüz demeden milletimiz için ter akıtmak, milletimizin huzuru, istikrarı ve güvenliği için gerekirse kefen de giymek demektir” şeklinde konuştu.

“CANIMIZI VERMEYE RAMAK KALDIĞIMIZ O GECEDE…”

16 yıldan beri Ak partinin değişik tüm kademelerinde bulunduğunu dile getiren Özden, şunları söyledi: “Meclis üyeliğinden ilçe yönetimine, ilçe başkanlığından il başkanlığı görevine kadar, teşkilatımızın hemen hemen her kademesinde görevler yaparak bu aziz davanın bir neferi oldum ve olmaktan da gurur duydum. Çoğu zaman ailemizi ve işimizi, kimi zaman da sevdiklerimizi çok ihmal ettiğimiz zamanlar olsa da, her zaman her yerde biz şunu dedik ‘Ak parti davası, başka davalara benzemez; burası aziz milletimize hizmet, ülkemiz için gerektiğinde canını malını ve tüm zamanını fedâ edecek bir dava, ucu ahirete dayanan bir mücadele, bizler için en kutsal görevimizdir.’ Biz olaya böyle baktık. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı o gece yaşadıklarımız ve yaptıklarımız da Kayseri halkımızın ve tüm kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Canımızı vermeye ramak kaldığımız o gecede, partimize ve meydanlara koşup, yüreğini ortaya koyanları da, koyamayanları da tüm çıplaklığı ile gördük. Bu aziz millet, kendisi için yapılanları asla unutmaz. Bizler, bu davayı, menfaat peşinde koşan, makam ve koltuk sevdalısı olanlar gibi de asla yaşamadık. Başımıza gelen her şeyde, bir hayır vardır dedik ve her şeyde ülkemizin, şehrimizin menfaatini aradık. Bizler başımız dik, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde, milletimizin tüm hak ve hukukunu gözeterek, gece gündüz demeden, büyük bir sevda ve heyecanla, 16 yıl bu davanın içinde tertemiz yaşadık. Buna, dava arkadaşlarım ve şahsımı yakından izleyen çok değerli halkım da şahittir. Şunu bilinmesini isterim ki, 24 Haziran seçim sürecinde, aday olan da olmayan da partilimizdir, dava arkadaşımızdır. Bu mücadele, çok önemli bir mücadeledir. Bu mücadele, bu dava, milletimizin birliği ve huzuru olmuş, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin geleceğini de çok yakından ilgilendiren en büyük mücadeledir.  Asla birliğimizden, yolumuzdan ve liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedeflerinden dönmek de yoktur.”

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ADAY GÖSTERİLEN İSİMLERLE ÇALIŞACAĞIZ”

 Gece gündüz demeden aday gösterilen isimlerle çalışacaklarını anlatan Özden, “ Adaylığa uygun görülen milletvekili aday arkadaşlarımızla, hep birlikte, topyekün, yolumuza devam edeceğiz, gece gündüz demeden yine çalışacağız. Bugün kişisel hesap günü değil, birleşme, bütünleşme, çalışma ve davamızı yine zaferlerle taçlandırma, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın hep birlikte arkasında durma günüdür. Bugün, milletimizin, devletimizin, ülkemizin ve vatanımızın bekâsı için çok çalışma günüdür. Bugün, ekonomimizi çökertmek, ezanımızı dindirmek, bayrağımızı indirmek, ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı hep birlikte karşı çok sağlam bir duruş ve gece gündüz mücadele günüdür. Bir kez daha ifade ediyorum. Liderimiz ve Genel Başkanımızın gösterdiği bu yoldan da dönmek asla yoktur. Hep birlikte, bir bütün olarak, 24 Haziran seçimleri için var gücümüzle çalışacağız. Önceki seçimlerde olduğu gibi yine sabahlayacağız, gitmedik yer, el sıkılmadık vatandaş bırakmayacağız. Kapı kapı yine dolaşıp yine gönüller kazanacağız. Çok az bir zamanımız var ve biz bu zaman içinde çok çalışmamız, Türkiye'mizin bekâsı için, varımızı yoğumuzu ortaya koymamız gerekiyor. Bugün, birlik ve beraberliğe her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir gün ve zamandır. Ülkemiz ve sevdamız Türkiye, bölgenin yükselen yıldızı olmuştur ve bizler Türkiye'mizi çok daha yukarılara taşımak zorundayız. Her ne görevde olursak olalım, 16 yıldır bu kutsal çatı altında bulunmamızın yegane sebebi de budur. Biz milletimize ve şehrimize aşık adamlarız, biz Ak teşkilatlarımıza çok değer veren insanlarız. Bizim derdimiz insan, derdimiz Kayseri, derdimiz Türkiye, derdimiz Ümmeti Muhammed'dir. Davamız için bugün de, birer nefer olmaya yine hazırız, yine hazırız. Bundan kimsenin asla bir şüphesi olmasın” dedi.

 “NETİCE NE OLURSA OLSUN, TAKDİR EDİLENİN HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Ak Parti Genel Merkezi ile yaptığı istişare sonucu,  milletvekili aday adayı olduğunu dile getiren Özden, “Kayseri Ak Parti İl başkanlığı görevinden, 24 Haziran seçimleri milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmiştik. Ancak gelinen noktada, takdir edilenin hakkımızda hayırlısı olduğunu düşünüyor, hiçbir zaman dönmek yok, yola devam diyorum. Netice ne olursa olsun, liderimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın göstermiş olduğu hedefe, aday gösterilen milletvekili adaylarımız ve teşkilatlarımızla beraber, birlik ve beraberlik içinde yürüyüp, partimiz ve davamız için olağanüstü bir çaba içinde yine olacağımızdan, kimsenin şüphesi olmasın. Partimize yıllardır emeği olan, bizimle beraber ailesini evini işini çoğu kez bırakıp, bu dava için ter akıtan, şahsımı ve teşkilatımı hiçbir zaman yalnız bırakmayan, davamıza birer nefer olan, partimizi gönülden destekleyen, duâ eden herkesten de Allah razı olsun diyorum. Yine hep birlikte inşallah. Durmak yok, yola devam." İfadelerini kullandı.