Ahmet Taş: Af konusunu masaya yatıracağız

Ahmet Taş: Af konusunu masaya yatıracağız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Başkanı Ahmet Taş, Kayseri Olay Gazetesi ve 38 Kent TV’yi ziyaret etti.

Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Başkanı ve aynı zamanda MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taş, Kayseri Olay Gazetesi ve 38 Kent TV’yi ziyaret etti.

Ziyarette Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ile görüşen Taş, yaptıkları çalışmaları anlattı.Taş, “Biz kurumlar ve halk arasında aracıyız” ifadelerini kullandı. Taş, siyasette tartışılan af konusuna da değindi ve işlenen suçlara karşı titiz davranılması gerektiğini belirtti.

“3 KASIM’DA KKMM’DE AFFI KONUŞACAĞIZ”

Taş, “MHP’nin bir af teklifi var. AK Parti’nin de bir af çalışması var. Biz burada da adaletli bir teklifin Meclis’e getirilmesini, aftan Devlet’e karşı işlenen suçları, Devlet’in affetme yetkisi olabilir. Ama şahıslara karşı işlenen suçları, şahıslar ancak affedebilir. Bu görüşteyiz. Bunda da çok titiz davranılması, anarşiye karışan, terör örgütlerine karışan, halkın sağlığı ile uğraşan, cinayete karışan insanların asla affedilmemesi ama kader mahkumu denen insanların dosyalarının yeniden incelenmesi, doğru yargılandıktan sonra bunlar hakkında karar verilmesini bekliyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Taş, Küçük Millet Meclisi’nin 3 Kasım ‘da Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu’nda af konusunu  masaya yatıracağını da söyledi.

“KAŞIKÇI’NIN KATİLLERİ TÜRKİYE’YE  İADE EDİLMELİ”

Diğer yandan Taş, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili de “Katillerin, Türkiye’ye iade edilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Taş, şöyle konuştu, “Dünyanın birçok yerinde sıkıntılar var mı, var, şu anda Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Mısır’da. En son Cemal Kaşıkçı olayı Türkiye’de, göz göre göre Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’nda bir insan katledildi. Arabistan Hükümeti katliamı kendilerinin görevlilerinin yaptığını da kabul etti. Bir an önce bu konuda adaletin sağlanmasını, özellikle Arabistan’a tekrar dönen katillerin Türkiye’ye iade edilmesini, çünkü olay Türkiye’de oldu. bu konuda adil yargılama ile onların da hak ettikleri cezaları bulmalarını, biz Mazlum-Der olarak talep diyoruz.” Haber Merkezi-Emre POLAT