30 AĞUSTOS RESMİ TÖRENİNE SADECE O VEKİL VE PARTİSİ KATILDI!

30 AĞUSTOS RESMİ TÖRENİNE SADECE O VEKİL VE PARTİSİ KATILDI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile pandemi gerekçesi ile 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin yasaklandığını bildirdi.

Valiliklere gönderilen genelgede özetle “Kutlamalar pandemi süreci göz önüne alınarak; çelenk sunma programı, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerden, kamu kurum ve kuruluşlarından, şehit ve gazi derneklerinden birer temsilcinin katılımıyla maske-mesafe kuralına riayet edilmesi suretiyle asgari düzeyde gerçekleştirilecek" denildi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından bugün Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına protokol tarafından çelenk konuldu. Resmi törende siyasi partilerden sadece İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Milletvekillerinden de sadece İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş yer aldı. 

 

CHP Milletvekili Çetin Arık da sabah saatlerinde resmi programa katılmadı ve partisince daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen alternatif kutlama programında yer aldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Aziz Adalı ve protokol mensupları katıldı.

İçişleri Bakanlığının kararına tepki gösteren CHP'liler, 30 Ağustos Zafer Bayramı için alternatif kutlama programı düzenledi. CHP Milletvekili Arık da partisinin il teşkilatının düzenlediği kutlama programına katıldı.