Kayseri'de o hattı 200 bin kişi aradı!

Yaklaşık 100 gündür faaliyette olan hatta, en çok yöneltilen sorular ne?

Kayseri'de o hattı 200 bin kişi aradı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri 10 Eylül 2020 tarihinde hizmete giren Pandemi Hattı vatandaştan yoğun ilgi gördü. Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen hat günde ortalama 2 bin kişiye hizmet veriyor. Yaklaşık 100 gündür faaliyette olan ve 48 personelin 7 gün 24 saat hizmet verdiği Pandemi Hattına bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişinin başvuru yaparak, farklı konularda bilgi aldığı ifade edildi.

Hattı arayan vatandaşların en çok yönelttiği sorular ise Koronavirüs belirtileri, iş yeri istirahat raporları, temaslı yakınları ve acil durumlarda çıkış ve ihtiyaçların giderilmesi konularında olduğu ifade edildi. Kayseri Sağlık Müdürlüğü’nün Pandemi Hattı vatandaşların merak ettiği sorulara yanıt veriyor hem de bilgilendiriyor. “Hataya sağlık katar” sloganıyla 10 Eylül’den bugüne İl Sağlık Müdürlüğü Seyyid Burhaneddin ek hizmet binasında faaliyet gösteren “220 20 38” nolu hat Koronavirüs ile mücadelede önemli bir görevi yerine getiriyor. Sağlık çalışanlarının da işlerinin kolaylaştırılmasında yardımcı olan Pandemi Hattı vatandaşların hızlı ve sağlıklı bilgi alabilmesini amaçlıyor. Vatandaşlar Koronavirüs ile ilgili soruları bu hat sayesinde Sağlık Müdürlüğüne iletiyor ve anında yanıt alabiliyor. 

KAÇ PERSONEL GÜNDE KAÇ KİŞİYE HİZMET VERİYOR?
2 ayrı yapıda planlanan iletişim merkezinde 7/24 çalışma esasına göre hizmet veren 48 personel, çağrı karşılama ve danışma hizmeti ile hasta ve hasta yakınlarının her türlü numune, ilaç, psikolojik ve tıbbi destek sorularını karşılıyor. Hat kurulduğu günden bugüne günde ortalama 2000 kişiye hizmet veriyor. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Burhan Akın, 40 kişilik personelden oluşan diğer sağlık ekiplerinin de tüm numune sonucu pozitif çıkan hastalarla 10 günlük karantina süresince toplamda 4 kez olmak üzere iletişim kurduğunu söyledi.
Personelin vatandaşları hastalıkları, ilaç ve tedavileri konusunda bilgilendirdiğini kaydeden Akın, ekiplerinde günde ortalama 1600 arama gerçekleştirerek, süreç içerisinde vatandaşlara destek olduklarını dile getirdi.

PANDEMİ HATTINA EN ÇOK HANGİ SORULAR GELİYOR?

Diğer yandan Pandemi Hattı’na vatandaşlardan en çok gelen sorular hakkında da bilgi veren Başkan Yardımcısı Dr Burhan Akın, “Hangi belirtiler olursa 112’yi aramaları konusunda sorular geliyor. Bunun yanında temaslının yakınları için numune alma talepleri de var. Özellikle iş yeri istirahat raporları hakkında bilgi ve yardım talebi de en çok gelenler arasında. Yine vatandaşlarımız Pandemi Hattına başvurarak, izolasyon ve karantina süreleri konusunda da bilgi istiyor. Acil durumlarda dışarı çıkış için izin, ihtiyaçlarının giderilmesi gibi sorular da yine en çok karşılaşılanlar arasında. Ekiplerimiz bu ve diğer bir çok soruya cevap vererek vatandaşımızın yanında oluyor. Kısacası bu süreçte vatandaşlarımıza en hızlı ve güvenilir bilgiyi vermek için ekiplerimiz, diğer alanlarda da olduğu gibi yoğun ve fedakarca hizmet veriyor. Bu kapsamda vatandaşlarımız bilgi almak isterlerse, danışmak isterlerse 220 20 38 nolu Pandemi Hattını her daim arayabilirler. Biz Sağlık Müdürlüğü olarak Sağlık Müdürümüz sayın Ali Ramazan Benli liderliğinde bu zor sürecin atlatılması için Valimiz Şehmus Günaydın’ın da desteğiyle görevimizin başındayız. Vatandaşlarımızda da istediğimiz belirlenen kurallara uymaları ve bunun yanında maske, mesafe, hijyene de dikkat etmeleri.” şeklinde konuştu.