'Namus Cinayeti'nde son gelişme! Öldürülen şahsın babası ceza aldı

Kayseri Akkışla'da kendisine tecavüz ettiğini belirten komşusunu Mehmet Can'ı öldüren Sonay Aslaner'in davası 13 Haziran 2024 tarihine ertelenirken öldürülen Mehmet Can'ın babası 1 yıl hapis cezası aldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

'Namus Cinayeti'nde son gelişme! Öldürülen şahsın babası ceza aldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Akkışla İlçesi’nde 23 Ocak 2023 tarihinde meydana gelen olayda; Sonay Aslaner, kendisine tecavüz ettiği, sonrasında rahatsız ettiği ve tehditlerini sürdürdüğünü öne sürdüğü komşusu Mehmet Can’ı tabancayla öldürmüştü. 
Sonay Aslaner, tutuklu olarak yargılandığı davanın önceki duruşmasında, yaşanan olayı, 'Kimseyi inandıramazsın. Kocan bile inanmıyor. Akıllı ol, şikayetini geri çek. ‘Kızın var, sana yaptıklarımın aynısını kızına da yaparım' dedi. Bunun üzerine silahı çıkardım. Bir anda patladı, Mehmet Can yere düştü. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Karakola gidip silahı verdim, 'kurtar beni' dedim. İfadem bittikten sonra Mehmet Can’ın öldüğünü öğrendim. Pişmanım, böyle olmasını istememiştim." sözleriyle anlatmıştı. 
Dört çocuk annesi Sonay Aslaner, hafta içinde, 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hakim karşısına çıktı. Aslaner’in tutukluluğunun devamına karar verilen duruşmada, dava tanıkların dinlenmesi için 13 Haziran 2024 tarihine ertelendi. 
Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu Kayseri Kadın Meclisi de bir açıklama yaparak, Sonay Aslaner davasının takipçisi olmaya devam edeceklerini açıkladı. 

Maktulün babası 1 yıl hapis cezası aldı

Hafta içinde Mehmet Can’ın babası da Sonay Aslaner’in avukatı Neşe Nasırlıoğlu’nu tehdit ettiği gerekçesi ile hakim karşısına çıktı. Avukat Nasırlıoğlu'nun şikayeti üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlayan hukuki sürece Kayseri Barosu da müdahil olurken, hafta içi görülen davada Mehmet Can’ın babası 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.