Kayseri'deki hava durumunu merak edenler dikkat!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri'nin 5 günlük hava tahmin raporu yayımladı. Buna göre Kayserilileri hafta içerisinde nasıl bir hava bekliyor? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki hava durumunu merak edenler dikkat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de ilkbahar mevsiminin son ayına girildi. Mayıs ise Kayseri’ye bereketli geldi. Özellikle son iki gündür Kayseri’nin hem merkez hem ilçelerinde sağanak yağış etkisini gösterdi. Güneşli günler yerini serin havaya bırakırken, Kayseri’nin incisi Erciyes’te yeniden beyaz gelinliğini giydi. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Erciyes’te kar yağışı etkisini gösterdi. 

Vatandaşlar, ‘Sıcaklıkların hissedilir derecede düştüğü Kayseri’de hafta içinde hava nasıl olacak?’  sorusuna yanıt aramaya başladı. Bu kapsamda Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri’nin 5 günlük hava tahin raporunu açıkladı. Rapora göre, Kayseri’de hafta içinde hava parçalı bulutlu ve açık olacak. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları ise hafta ortasından itibaren mevsim normalleri civarına çıkacak. 

Kentte en düşük sıcaklığın 6 derece, en yüksek sıcaklığın ise 16 derece olması bekleniyor.
Diğer yandan Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından bir de uyarıya yer verildi. Zirai don tehlikesine karşı vatandaşlar uyarıldı. Uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre Kayseri genelinde 05-07.05.2024 (Pazar, Pazartesi ve Salı) tarihleri arasında hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.