Genç: Suriyeliler Taksime giriyor emekçiler giremiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün İstanbul Taksim'de kutlanmasına izin verilmemesine tepki göstererek, 'Ülkemizdeki yabancılar, Suriyeliler, Afganlar, herkes Taksim'e girebiliyor Ama bu ülkenin çalışanları, emekçileri, siyasetçileri Taksim'e giremiyor' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Genç: Suriyeliler Taksime giriyor emekçiler giremiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine kitlesel olarak katıldı. CHP’liler il binası önünde bir araya gelerek, tören alanına kadar sloganlarla yürüdü. Kortejin önünde yürüyen CHP Kayseri Milletvekili Aşkın, Olay mikrofonlarına yaptığı açıklamada, işçilerin ve siyasetçilerin Taksim’e alınmamasına tepki gösterdi.

31 Mart’ta halkın iktidarı uyardığını belirten Genç, ‘Evet bugün yine 1 Mayıs'ımızı kutluyoruz. Kayseri'de alanlardayız. 1 Mayıs işçinin, emekçinin özel bir günü. Tüm dünyada tüm halklara, tüm işçilere, emekçilere ben sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum. 31 Mart'ta halk önemli bir uyarı yaptı şu anki iktidara. Ben inanıyorum ki kısa zaman sonra da bizim iktidarımızda 1 Mayıs çok daha özgür ortamlarda kutlanacak. Ben sabahtan beri İstanbul'u takip ediyorum. O barikatlar, polis barikatlarına ne gerek var? Ülkemizdeki yabancılar, Suriyeliler, Afganlar, herkes Taksim'e girebiliyor Ama bu ülkenin çalışanları, emekçileri, siyasetçileri Taksim'e giremiyor. Ben iktidarı da, yöneticileri de buradan şiddetle kınıyorum. Baskılarla, yasaklarla bu ülkeyi yönetmek mümkün değil. Bırakın insanlar özgürce 1 Mayıs’ı kutlasınlar. Ben hiçbir taşkınlık olacağı kanaatinde değilim. İnşallah bizim yöneteceğimiz Türkiye'de 1 Mayıslar özgürce kutlanacak alanlarda…’ diye konuştu.