Yeni müftüden ilk açıklama

10 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'deki kararla Kayseri Müftüsü olarak atanan Durmuş Ayvaz göreve başladı. İl Müftüsü Ayvaz'dan ilk açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Yeni müftüden ilk açıklama

Amasya Müftüsü iken 10 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kayseri Müftüsü olarak atanan Durmuş Ayvaz, bugün itibariyle kentteki görevine başladı. İl Müftüsü Ayvaz’dan ilk açıklama geldi. 

Ayvaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

“Yüce dinimiz İslâm'a, milletimize ve Kayserimize hizmet etme şerefini bahşeden Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve sena olsun. Hz. Âdem'den Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)'ya kadar insanlığın kutlu elçilerine salât ve selam olsun.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde uzun yıllar çeşitli görevler yaptıktan sonra 10 Ağustos 2024 tarihi itibariyle Kayseri Müftülüğü görevine atanmış bulunmaktayım. Bu önemli ve mesuliyeti çok ağır ancak şerefi çok büyük olan bu göreve şahsımı layık gören, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, devlet büyüklerimize ve bana güven duyan herkese en kalbi şükranlarımı arz ederim.

Yüce Rabbimizden en büyük dua ve niyazım, Kayserimize hizmet ederken yardım ve desteğini üzerimizden eksik etmemesi, daima sevdiği ve hoşnut olduğu güzel çalışmaları yaparak rızasını kazanabilmektir.

Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar Kayseri Müftülüğü görevini ifa eden bütün müftülerimizi ve müftülük hizmetlerinde bulunan kardeşlerimizden ebediyete irtihal edenlere yüce Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sıhhat ve âfiyetler niyaz ediyorum. Başta Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek Bey olmak üzere, tüm Kayserili kardeşlerimi ve din gönüllüsü mesai arkadaşlarımı saygı hürmet ve muhabbetle selâmlıyorum.

Hedefimiz, Başkanlığımızın hedefleri, vizyon ve misyonuna uygun olarak, din gönüllüsü kardeşlerimle beraber ekip ruhuyla hareket ederek, tüm insanların ve fikirlerin önemsendiği bir anlayışla, birlik ve beraberlik ruhu içinde, hiçbir şekilde ayrılıklara fırsat vermeden toplumun tamamına ulaşmaktır. Kayseri'nin her köşesinde, camilerde, Kur'an kurslarında, mihraplarda, minberlerde, kürsülerde, şerefelerde asırlarca ilahi rahmet ve merhamet çağrısının, ezanların ve salaların yankılandığı bu topraklarda dinin rahmet iklimini ulaştıramadığımız, Kur'an'la buluşturamadığımız hiçbir ev, hiçbir işyeri, hiçbir kurum ve kuruluş, hiçbir gönül bırakmamaktır. Yüce dinimizin diriltici nefesini ve mesajını hayatla buluşturmaktır.

Bugüne kadar Kayseri için, ülkemiz için gayret eden, âlemi İslâm'a hizmet eden, eser bırakan şahsiyetleri minnetle, hayırla yad ediyorum. Yüce Allah'tan hayırla yad edilecek hizmetler yapmayı ümit ve niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni görevimin ülkemiz, milletimiz ve Kayseri'miz için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Kayserili kardeşlerimin hayır dualarını ve desteklerini bekliyor, 2024 yılının birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da pekiştirmesini, Filistin ve Gazze başta olmak üzere yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan, vatanları işgal edilen, camileri harap edilen, hakları ve hukukları ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eylemesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”