Vali Çiçek himayesinde 35.'si açıldı!

Vali Gökmen Çiçek'in himayesinde başlatılan Erva Spor Okulları'nın 35.'si düzenlenen törenle açıldı. Erciyes Anadolu Holding şirketlerinden Boyçelik'in desteği ile açılan Boyçelik Erva Spor Okulu'nun açılışında konuşan Vali Gökmen Çiçek' bir kez daha 'Hiçbir gencimizi sahipsiz bırakmayacağız.' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Vali Çiçek himayesinde 35.'si açıldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Vali Gökmen Çiçek’in ‘Hiçbir gencimizi sahipsiz bırakmayacağız’ diyerek öncülük ettiği Erva Spor Okulları’nın 35.’si Boyçelik firmasının katkılarıyla Talas Mevlana Mahallesinde açıldı.

Vali Çiçek himayesinde 35.'si açıldı!

Vali Gökmen Çiçek, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Erciyes Anadolu Holding Ceo’su Alpaslan Baki Ertekin, il müdürleri, oda ve STK temsilcileri ile vatandaşların katıldığı törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Erva Spor okullarıyla sporun tabana yayıldığını ifade eden ederek, ‘Geleceğin teminatı olan gençlerimize buralarda spor eğitimiyle birlikte değerler eğitimimizin de verilmesi çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlarken hem sağlıklı yaşam adına hem de geleceğin sporcularını yetiştirme adına da önemli merkezlerden biri oluyor.’ dedi. 
Erciyes Anadolu Holding Ceo’su Alpaslan Baki Ertekin ise konuşmasında Holding olarak güçlerinin yettiğince Kayseri’deki bütün sosyal olayların içinde olmaya, destek vermeye gayret ettiklerini ifade etti. Ertekin, Boyçelik gibi diğer holding şirketlerinin de Erva Spor okullarının açılışına katkı sunacağı müjdesini verdi. 

Çocuklar en değerli varlığımız 

Ülkeler için çocukların en değerli varlık olduğunu ifade eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise konuşmasında, ‘Bu nedenle değerli valimizin bizzat kendi proje mimarı olarak yürüttüğü Erva Spor Okulları'na biz de ne kadar katkı koysak azdır’ dedi. 

Hiçbir gencimizi sahipsiz bırakmayacağız!

‘Her mahallede bir spor okulu açacağız’ diyerek Erva Spor Okulları projesini hayata geçirdiklerini belirten Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ‘Her mahallede gençlerimizin sporla buluşturacağız. Hiçbir gencimizi sahipsiz bırakmayacağız.  Gençlerimiz mahallelerinde, hemen evlerinin yanı başındaki spor okullarına gidecekler. Ve spor okullarındaki her şey ücretsiz olacak. Kıyafetlerinden yapacakları gezilere kadar hepsi büyükleri tarafından karşılanacak ve Kayseri'de bir spor ordusu ortaya çıkarılacak diye bir söz verdik. İşte bugün 35.’sini açıyoruz. 35 tane spor okulumuzda 8 bin 500  öğrencimiz eğitim görüyor. Madalyalar gelmeye başladı. Bir spor okulumuzda Yağmur (Yağmur Bulut) ismindeki gururumuz Avrupa halter şampiyonasında ikinci oldu. Avrupa ikincisi olduk. Az önce sağlık il müdürümüz Sağlık Erbaa Spor Kulübü'ndeki bir sporcunun milli takıma davet edildiğini söyledi. Birçok şampiyonluklar gelmeye başladı. Bunların ama hiçbir önemi yok bizim için. Bizim için önemli olan şey gençlerimizin spor salonlarını, sanat salonlarını, ilim yuvalarını doldurmaları. Oralarda olmalı. Onların en çok yakıştığı yer oralar.’ diye konuştu. 

Vali Çiçek himayesinde 35.'si açıldı!

Bu projenin sadece valilik tarafından da yürütüleceğini ancak gençlere sahip çıkmanın herkesin boynunun borcu olduğu için STK’ların projeye dahil edildiğini belirten Vali Çiçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Bakın gördük. Bir anda bizi nasıl karıştırmak istiyorlar? Bir anda o memleketimizin huzurlu semalarını nasıl karartıyorlar? Gençlerimizi spor salonlarında istiyoruz. Gençlerimizi sanat okullarında istiyoruz. Gençlerimizi başarılarla istiyoruz. O yüzden bu projeyi çok önemsiyorum. Bu projenin özellikle Talas'ta olması çok önemliydi. Çünkü Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın Talas'ın her yerinde büyük bir mücadele veriyor.Bakın yaptığı bazı projeleri çok takdirle karşılıyorum. Özellikle bu sitelerin altında başlattığı kütüphane, binaların altındaki kullanılmayan alanların kütüphane olarak değerlendirilmesi tüm Türkiye'ye yayıldı. Bunun yanında birçok alanlarda kurduğu sosyal tesisler, Mevlana'da kurduğu sosyal tesisler, gençlik merkezindeki emeği zincirlere her yerde gençlerimiz için projeler yapıyoruz.’