Uzmanından dikkat çeken yanıt: O mahallenin tamamı yumuşak zemin

Kayseri MTA'ya göre riskli deprem bölgesinde 3. sırada yer alıyor. Kayseri'de yüzlerce vatandaş Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'e, fay haritaları ve yer bilgisi soruları yöneltiyor. Deprem hakkında da önemli bilgiler veren Evsen, vatandaşların Erciyes Fayı ve Erkilet Fayı hakkında neler söyledi? Detaylar Kayseri Haberinde...

Uzmanından dikkat çeken yanıt: O mahallenin tamamı yumuşak zemin

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, vatandaşların deprem sorularına yanıt veriyor.

Yaptığı özel çalışmalar sonrası sorulan soruları araştırarak, bilimsel yanıt veren Evsen’e, günde onlarca merakla soru soruluyor. Evsen'e günde onlarca soru sorulurken, Erciyes Fayı ve Erkilet Fayı hakkında önemli bilgi veren Evsen, bıkmadan, usanmadan vatandaşın sorularına yaptığı özel çalışmalarla fay harıtalarını paylaşıyor.

Kayseri’de yaşayan bir vatandaş, ‘Hocam hayırlı ramazanlar dilerim. Yunusemre Mahallesi İkram Sokak Kocasinan zemini nasıl fay hattına yakınlığı nedir, bilgi verirseniz çok sevinirim?’ diye soru sordu. Evsen de ‘Yunusemre Mahallesinin tamamı yumuşak zemin. Erkilet Fayına ve Erciyes Fayına 7 km mesafede yer almaktadır’ yanıtı verdi.

Yine Kayseri’de ikamet eden başka bir vatandaş da Talas sorusunu Evsen’e yöneltti. Evsen de Vatandaşa, ‘Talas Dimrit sokak ve yakın civarı kayalık alan üzerinde yer almaktadır. Dimrit sokağın 450 m güneydoğusundan Erciyes Fayı geçmektedir’ bilgisi verdi.

Yine aynı gün içinde bir vatandaş da ‘Hocam Selçuklu mahallesi Konakcık sokak zemin durumu nedir? Evler müstakil 3 katlı ama eski biraz şimdiden teşekkürler’ sorusu sordu. Evsen de ‘Selçuklu mahallesi genellikle kayalık alan. Temel açısından sorunlu değil. Evler nasıl yapıldı bilemem’ yanıtı verdi.