Talas, Develi ve İncesu'da görüldü!

Kayseri'nin İncesu ilçesinde yeniden görülen zehirli Argiope Lobata örümceği vatandaşları tedirgin ediyor. Yetkililer, böceklerle temas edilmemesi ve korunma yöntemleri hakkında uyarılarda bulundu. Bu örümcek Develi ve Talas'ta da görülmüştü. Ayrıntılar Kayseri Olay Haber'de...

Talas, Develi ve İncesu'da görüldü!

Türkiye’de aşırı sıcaklardan dolayı böcekler de artış görüldü. Kayseri’nin İncesu İlçesi’nde yeniden görülen zehirli Argiope Lobata örümceği vatandaşları tedirgin etti. 

Kayseri'nin İncesu ilçesinde, zehirli Argiope Lobata örümceği yeniden görüldü. Geçtiğimiz haftalarda da İncesu’da aynı tür böcek görülmüştü. Yetkililer, bu tür böceklerin tekrar ortaya çıkması üzerine vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Talas, Develi ve İncesu'da görüldü!

Vatandaşlar, böceklerle karşılaşıldığında nasıl davranılması gerektiğini araştırıyor. Argiope Lobata örümceği, özellikle zehirli yapısı ile biliniyor. Son zamanlarda sadece İncesu’da değil, Develi ve Talas gibi yakın ilçelerde de benzer böceklerin görülmesi, tedirginliği arttırdı. Geçtiğimiz hafta Develi’de, birkaç ay önce de Talas’ta uğur böceğine benzeyen zehirli bir örümcek ortaya çıkmıştı. 

Talas, Develi ve İncesu'da görüldü!

Hamza Demir: Böceklerle temas etmeyin

Niğde Veterinerler Odası eski Başkanı Hamza Demir, böceklerle temas etmeyin uyarısı yaptı. Demir, zehirli olma ihtimali olan böceklerden uzak durulması gerektiğine vurgu yaparak, koruyucu kıyafet tavsiyesinde bulundu. Doğa yürüyüşlerinde uzun kollu kıyafetler ve pantolon giymeyi öneren Demir, böcek ısırıklarından korunmada bu yöntemlerin etkili olacağını belirterek, böcek ısırıkları konusunda da ciddiye alınması gerektiğinin altını çizdi. Demir, ‘Eğer bir böcek sizi ısırırsa, hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurun, sakın bunu ihmal etmeyin. Özellikle yaz aylarında, kıyafetlerinizi iyi kontrol edin, evinize böceklerin girmesine izin vermeyin. Evlerde böceklerin yuva yapmasını önlemek için sürekli düzenli kontroller yapın’ ifadelerini kullandı. 

Talas, Develi ve İncesu'da görüldü!