Sıcaklar bunalttı, çekirdeğini dondurmasını alan yolunu tuttu!

Kayseri'de sıcak havaların bunaltıcı etkisi nedeniyle vatandaşlar, geçtiğimiz yıl açılan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ne yoğun ilgi gösteriyor. Detaylar Kayseri Olay'da...

Sıcaklar bunalttı, çekirdeğini dondurmasını alan yolunu tuttu!

Kayseri'de sıcak havaların bunaltıcı etkisi sebebiyle vatandaşlar, geçtiğimiz yıl hizmete giren Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ne akın etti. Çekirdeklerini ve dondurmalarını alan vatandaşlar, alan içerisindeki kamelya ve ağaç gölgelerini tercih ederken, çocuklar ise çocuk oyun alanlarında günün tadını çıkardı.

Sıcaklar bunaltı, çekirdeğini dondurmasını alan yolunu tuttu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, 1 milyon 260 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin açılışı yapılmış en büyük millet bahçesi olma özelliğini taşıyor.

Sıcaklar bunaltı, çekirdeğini dondurmasını alan yolunu tuttu!

Bayram tatilinde yoğun ilgi

Dokuz günlük bayram tatili sebebiyle evlerinden bunaltan sıcaklardan kaçan vatandaşlar, gündüz olduğu gibi akşam saatlerinde de Millet Bahçesi'ne yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti özelliğine sahip olan ve 39 bin metrekarelik alanıyla gündüz ayrı, gece ışıklı aerotorları ile ayrı bir görsel şölen sunan gölet, 16 bin 500 adet su bitkisiyle biofiltrasyonu sağlıyor. Gölet üzerinde farklı tasarımlara sahip dört adet köprü de bulunuyor.

Sıcaklar bunaltı, çekirdeğini dondurmasını alan yolunu tuttu!

Etkinlik ve spor alanları

Projede 60 bin metrekarelik ve 19 bin metrekarelik iki adet etkinlik çayırı, sahne kurulum alanı, 25 metrelik aydınlatma direkleri, ses ve anons sistemi ile çevresinde yer alan büfe-satış birimleri, amfi tiyatro oturma alanı bulunuyor. Bu alanlar, her türlü fiziki koşula sahip konser, festival gibi özel etkinliklere hizmet verebilecek.

Millet bahçesinde 15 farklı noktada 20 farklı özellik ve tasarıma sahip çocuk oyun alanları yer alırken, yetişkin ve engelli oyun grupları da unutulmamış. Vatandaşlar, girişlerde yer alan özel tasarım meydanlardaki KAYBİS bisikletlerinden faydalanarak, 3 kilometrelik bisiklet ve koşu parkurunda güvenle bisiklet sürebiliyor.

Sıcaklar bunaltı, çekirdeğini dondurmasını alan yolunu tuttu!

Spor faaliyetleri açısından tam donanımlı tesisler de mevcut. İki adet futbol sahası, beş adet tenis kortu, sekiz adet basketbol sahası, iki adet plaj voleybolu sahası, açık alan fitness grupları, yoga ve pilates alanları vatandaşların kullanımına hazır durumda. Kış mevsiminde ya da kapalı alanda spor yapmak isteyenler için ise Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde bay-bayan yarı olimpik yüzme havuzu, fitness salonu, spinning alanı, pilates salonu ve sauna hizmet veriyor.