Seyrani Kampüsü'nde dikkat çeken yatırımlar ve yenilikler

Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsü yeni sezona hazır. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Seyrani Kampüsü'nde dikkat çeken yatırımlar ve yenilikler

2024-2025 eğitim sezonu öncesinde, Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Develi Seyrani Kampüsü yeni sezona hazır. Araştırmacı Yazar Nezir Ötegen'in derlediği bilgilere göre, Develili hayırsever iş insanları Mustafa Beşparmak ve Rahmi İlhan’ın katkılarıyla, kampüsün giriş kısmındaki nizamiyenin ardından yan duvarları da bazalt kaplama ile yenilendi. Yaklaşık 150 bin TL’ye mal olan bu kaplama, kampüs girişine estetik bir dokunuş kazandırdı.

Seyrani Kampüsü'nde dikkat çeken yatırımlar ve yenilikler

Develi Belediyesi ekipleri, kampüs alanında asfaltlama, çevre temizliği, çayır biçimi ve genel alan düzenlemesi gibi kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca, Karayolları ekipleri tarafından da çevre düzenlemesi ve asfalt desteği sağlandı. KCETAŞ tarafından kampüs alanına 18 aydınlatma direği dikildi ve bu çalışmanın toplam maliyeti yaklaşık 600 bin TL olarak belirtildi.

Ayrıca, merhum Ecz. Haluk Yalçın anısına kampüs içerisinde bir lavanta bahçesi düzenlendi. Kayseri Üniversitesi tarafından ise eğitim bloklarının çatı tadilatları, A Blok iç ve dış cephe boya işleri, engelli WC merdiven ve asansörlerinin yapımı ile çevre beton duvarlarının ihalesi yapıldı.

KYK Kız Yurdu çevre duvarı düzenlemesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle yurt bloklarının tadilat ve tamirat işlemleri bitirilerek, yeni eğitim yılına hazır hale getirildi.

Seyrani Eğitim Vakfı Başkanı M. Suat Köylüoğlu, "İlçemizde yüksek öğretime katkı sağlayan kamu kurumları ve hayırseverlerimize, Seyrani Eğitim Vakfımız adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu destekler, Seyrani Kampüsü'nün modern bir eğitim ve sosyal alan haline gelmesine önemli katkı sağlıyor.