Özdemir: Neyin ortaya çıkmasından bu kadar korkuyorlar?

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Türkgün gazetesinin tartışmaları beraberinde getiren haberi ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Özdemir: Neyin ortaya çıkmasından bu kadar korkuyorlar?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, geçtiğimiz günlerde Türkgün gazetesini birinci sayfasında yayınlanan ve tartışmaları beraberinde getiren haber ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özdemir açıklamasında dikkat çeken iddialara da yer verdi. 

Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“Geride bıraktığımız günlerde Türkgün gazetesinin birinci sayfasında Halk TV’nin bir süredir ekranlarında Halk TV adına bazı isim yahut çevrelerin ajans adı altında ticari konular yürütüldüğü bilgisinin paylaşıldığı, buna mukabil Türkiye’de pek çok olayı çözdüğü iddiasıyla haber ve yorumlara yer veren bu yayın organının yaşananları neden yargıya taşımadığı ile ilgili bir haber yer almıştır.

Bu haber sonrasında ise Halk TV ve haberde ismi geçen diğer şahıslar, hedef gösterildiğini iddia etmişlerdir. Kimse kimseyi hedef göstermiyor, çok basit bir soruya cevap vermeniz haberi yapan Sayın Kadir Yıldız tarafından size sorulmuş: ‘Kolombiya’dan Mersin limanlarına uyuşturucu ticaretini, sevkiyatını çözüyoruz’ diye kurgudan suçlamalar yapanlar, Halk TV’yi dolandıranları niçin bulamadı?
Bu açık soruya cevap vermek yerine hedef gösterildiği iddiasında bulunan Halk TV ve malum şahıslar neden endişe ediyorlar?
Neyin ortaya çıkmasından bu kadar korkuyorlar?
Yoksa Halk TV devletten vergi mi kaçırıyor? 
Halk TV sahibinin İstanbul boğazına nazır yaptırdığı evinin aynı konuyla bağlantısı var mıdır?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bu olayların neresinde bulunuyor?
Hangi CHP’li belediyeler usülsüzce Halk TV’yi fonluyor? Bu fonlamada kurumlar dışında, göstermelik para transferiyle (belediye-Halk TV) kimler, nasıl ve neden zengin ediliyor?
CHP, devletten aldığı 946 milyon liranın ne kadarını Halk TV’ye, ne karşılığında vermiştir?
Bu para transferinin bazılarında neden bankalar kullanılmamış, doğrudan aktarım yapılmıştır?
CHP’den Halk TV’ye doğrudan; valiz ve bavullarla para taşıyan isimler neye göre seçilmiştir? Bu isimler gerçekte kime hizmet etmektedir?
Gırtlağına kadar harama ve rezilliğe batanların, meseleleri çarpıtarak gerçeklerin üzerini örtmeye gücü yetmez.
O kadar pisliğin içindesiniz ki, yakında herşey ortaya saçıldığında ‘gazeteci kimdir, yayın organı nedir?’ sorularının cevabı doğrudan ‘Halk TV ile hiçbir ilişki ve bağı bulunmayanlar’ olarak anılacak…
Dolayısıyla meseleyi çarpıtmadan ve sulandırmadan, konuya muhatap olanların bu sorulara cevap vermesi artık kamuoyu tarafından merak edilir hale gelmiştir.
Dahası kendisini bu rezilliklerden kurtarmak isteyenler için de belki de bu, ‘köprüden önceki son çıkış’ fırsatıdır.
Takdir kendilerinin…”