Önemli veri Perşembe günü açıklanacak!

Gelecek hafta Türkiye'de Kurban Bayramı nedeniyle 17-19 Haziran tarihlerinde ekonomik veri akışı duracak. 20 Haziran Perşembe günü ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Bütçe Dengesi açıklanacak. Detaylar Kayseri Olay'ın haberinde

Önemli veri Perşembe günü açıklanacak!

Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim, finansal piyasalarla ilgilenen iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Gelecek hafta Kurban Bayramı sebebiyle 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı, 19 Haziran Çarşamba günleri ekonomik takvimde veri akışı olmayacak.

Gelecek hafta Türkiye'de ekonomik takvim oldukça sakin geçecek. 17-19 Haziran tarihlerinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle ekonomik veri akışı duracak. Ancak geçtiğimiz salı günü TÜİK tarafından açıklanan perakende satış verileri, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 10,2 artış gösterdi. Bu artış, tüketici güveninin yüksek olduğunu ve ekonominin büyüdüğünü işaret etti.

Nisan ayına ait ticaret satış hacmi verileri ise bir önceki aya kıyasla yüzde 4,6 azaldı. Özellikle motorlu kara taşıtları ve motosikletler ile toptan ticaretteki düşüş dikkat çekti. Ancak ticaret satış hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 artış gösterdi.

20 Haziran Perşembe günü ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Bütçe Dengesi açıklanacak. Bütçe dengesi, bir ülkenin belirli bir dönemde elde ettiği gelirler ile yaptığı harcamalar arasındaki farkı gösterir. Bu veri, devletin mali sağlığı ve ekonomik yönetim performansı hakkında önemli ipuçları verir.  Bütçe dengesi, ekonomik istikrarın ve kamu maliyesinin sağlığı açısından önemlidir çünkü bütçe açıkları uzun vadede sürdürülebilir olmayabilir ve ekonomik dalgalanmalara karşı direnci etkileyebilir. Bütçe dengesi verisi genellikle ekonomi yönetimi ve kamu politikaları açısından önemli bir gösterge olarak takip edilir.

İşte gelecek hafta ekonomik takvim

Önemli veri Perşembe günü açıklanacak!