'Ne iyi iş parayı ver, ödülü al'

Isparta'nın Gelendost Belediye Başkanı Mustafa Özmen, kendinden önceki belediye başkanı Mehmet Sezgin'in Kayseri'de belediyenin parasıyla ödül aldığını açıklamış ve bu iddia gündeme adeta bomba gibi düşmüştü. Kayserili başkanlarında ödül aldığı törenle ilgili CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış'tan sert eleştiriler geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'Ne iyi iş parayı ver, ödülü al'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerinin ardından başkanların değiştiği belediyelerden gelen açıklamalar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bu kapsamda 31 Mart 2024 seçimlerinde Isparta’nın Gelendost Belediyesi de el değiştirdi. Koltuğa oturan yeni başkan Mustafa Özmen, çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıyarak, kendisinden önceki belediye başkanı Mustafa Sezgin’in Kayseri’de düzenlenen törende para ile ödül aldığını açıkladı. Now Haber’de yer alan haberde; Başkan Özmen, 3 Kasım 2023 tarihinde Kayseri’de düzenlenen törende Mustafa Sezgin’e ödül veren firmaya belediyenin kasasından 54 bin lira ödendiğini ifade ediyor. Sezgin, söz konusu törende ödülünü AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cıngı’nın elinde almıştı. 

'Ne iyi iş parayı ver, ödülü al'

Özmen’in ‘para ile ödül aldı’ iddialarına konu olan törende Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Mustafa Yalçın da ödül almıştı.  

'Ne iyi iş parayı ver, ödülü al'

Isparta Gelendost Belediye Başkanı Mustafa Özmen’in iddialarının ardından Kayseri kamuyu, Kayseri belediyelerinin, tüm başkanların ‘İç Anadolu’nun en Başarılı Belediye Başkanları’ ödülü aldığı töreni düzenleyen şirkete fatura kesip kesmedikleri, kestilerse hangi gerekçe ile ne kadar fatura kestikleri sorularının yanıt ararken CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

'Ne iyi iş parayı ver, ödülü al'

Ünalmış, “Bizim Kayserili belediye başkanları ödül alırken, ödül parasına pazarlık ettiler mi acaba?” sorusunu yönelttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Isparta’nın Gelendost ilçesi yaklaşık 15 bin nüfusa sahip bir ilçe… 15 bin nüfuslu bir ilçenin AKP’li Başkanı bir plaket için, 54.000 TL belediyenin kasasından ödediyse;
Aynı derginin ödül töreninde ödül alan,
- Yaklaşık 400 bin nüfuslu Kocasinan ilçesinin Belediye Başkanı’nın, 
- Yaklaşık 170 bin nüfuslu Talas ilçesinin Belediye Başkanı’nın,
- Ve nihayet 1 milyon 450 bin nüfuslu Kayseri’nin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, 
Bu ödül töreninde, aldığı ödüller nedeniyle belediyelerin kasasından para verip vermediği, verdiyse ne kadar verdikleri hususu akıllarda soru işareti uyandırıyor…
Ne iyi iş. parayı ver, ödülü al. Dostlar alışverişte görsün…
Melikgazi Belediyesi para vermedi mi acaba merkezdeki ilçeler arasında onu başarılı bulmamışlar… 
Neyse dönelim konumuza…
Ödül töreni Kayseri’de yapılıyor.. 
Muhtemelen plaketler, Sahabiye’deki reklamcılarda yapılmıştır.
Hal böyleyken;
Bizim belediye başkanları ödül için belediyenin kasasından para verdilerse, pazarlık ettiler mi acaba diye düşünmeden edemiyorum.
İnşallah etmişlerdir…
Kayserili olmanın gereğini yerine getirmişlerdir diye umuyorum!”