Kayserispor'nun 'Komünist' futbolcusunun ismi İstanbul'da yaşayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Türkiye Komünist Partisi üyesi eski Kayserisporlu milli futbolcunun adını Yedikule Spor Tesisi'ne verme kararı aldı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kayserispor'nun 'Komünist' futbolcusunun ismi İstanbul'da yaşayacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Başarılı futbolculuğu kadar siyasi mücadelesiyle de tarihe not düşen Kayserispor’un eski oyuncusunun adı artık İstanbul’da yaşayacak. 
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 2012 yılına yaşamanı yitiren, Kayserispor’un efsane isimlerinden Metin Kurt’un adının Yedikule Spor Tesisi’ne verilmesini oy çokluğu ile kabul etti. Karara karşı çıkan AK Partililer adına konuşan Faruk Gökküş, “Metin Kurt, milli bir futbolcu ama daha çok ideolojik duruşu var” dedi.

Galatasaray'da kadro dışı bırakıldı, Kayserispor'a geldi

1970-73 yıllarında üst üste üç kez şampiyon olan Galatasaray kadrosunda yer sendika sözcüğü ve sosyalist söylemleri, futbolcu arkadaşlarını greve götürdüğü gerekçesiyle, hakları gasp edilerek kadroı dışı bırakıldığı belirtilen Metin Kurt, 1976 yılında Kebapçı Hilmi’nin (Hilmi Özdoğan) girişimleri ile Kayserispor’a transfer olarak, Kayserispor’un unutulmazları arasındaki yerini aldı. Kurt bir dönemde Kayseri Erciyesspor’da teknik direktör olarak görev yaptı.   Spor yaptığı dönemden itibaren politik kişiliğiyle ön plana çıkan  Metin Kurt, 2011 Türkiye genel seçimlerinde TKP listelerinden İstanbul milletvekili adayı olmuş ancak seçilemedi. 

64 yaşında hayatını kaybetti

'Futbol borsada değil, arsada güzel. Halka yakın olmak için kanatta oynuyorum' sözleriyle de dönemine ve spor dünyasına damgasını vuran yeşil sahaların 'sol açığı' Metin Kurt, 24 Ağustos 2012'de İstanbul Yedikule'de 64 yaşında hayatını kaybetti. Spor camiasından sendikalaşmaya öncülük eden merhum Metin Kurt, kanser nedeniyle hayata veda etti. 

Metin Kurt'un oynadığı takımlar

1966-1967 yılları arası Altay, 1967-1970  yıllarında PTT, 1970-1976  yılları arasında Galatasaray ve 1976-1979 arasında da Kayserispor'da formay giydi. Kurt, Türkiye U18,  U21 ve Milli Takım forması da giydi. Bunun yanında 1982-1983  Yedikule ve 1992 yılında da Eyüpspor'da Teknik Direktörlüklük yaptı.