Kayseri, Yozgat, Aksaray ve Sivas'ta yaşayanlar bilir!

Kayseri sokaklarında bir vatandaş, park halinde tozlanmış bir aracın camına yazılan 'Beni Yu' ifadesini görür görmez cep telefonundan o anı ölümsüzleştirdi. Detaylar Kayseri Olay Haberin Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri, Yozgat, Aksaray ve Sivas'ta yaşayanlar bilir!

Kayseri’de tozlanmış bir aracın camına ‘Beni yu’ diye yazıldı. Yanında ise ‘Çitele’ ifadeleri yer aldı. Yunmak, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde temizlenmek, banyo yapmak veya duş almak anlamlarında kullanılan kullanılıyor. Kayseri, Yozgat, Aksaray ve Sivas’ta sıkça kullanılan ‘yunmak’ kelimesi, bu kez aracın üstüne yazılarak espri konusu oldu.

Kayseri, Yozgat ve Sivas'ta yaşayanlar bilir!

Şehir dışından gelenler bilmiyor

Kayserili vatandaşlar, tozlu aracın camına yazılan bu ifadeleri görünce cep telefonuna sarıldı. Genellikle araçların camlarına ‘Beni yıka’ yazılırken, daha yerel bir dil kullanılması yüzleri güldürdü.

Yunmak kelimesi, genellikle temizlik ve bakım anlamında kullanılsa da, Kayseri’ye şehir dışından gelen misafirler ve Üniversite öğrencileri, bu kelimeye yabancı kalıyor. Sosyal medyada paylaşılan bu espri, neşe saçtı. Bu yazı sonrası ‘Kayserili olmayan anlayamaz’ yorumunu da yapıldı.