Kayseri Şehir Hastanesi'nin devlete maliyeti belli oldu! İşte işletmecisine ödenen ve dudak uçuklatan o para

Kayseri Tabip Odası eski Başkanı Prof Dr Hüseyin Per, Şehir Hastanesi ile ilgili dikkat çeken bir rakamı paylaştı. İşte Kayseri Şehir Hastanesi nedeniyle işletmeciliğini yapan firmaya ödenen para miktarı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Şehir Hastanesi'nin devlete maliyeti belli oldu! İşte işletmecisine ödenen ve dudak uçuklatan o para
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de şehir hastanelerinde uygulanan modele göre yüklenici firmalar, proje kapsamında kampüsleri ve hastane binalarını inşa ederek, 25 yıl süreyle kullanımından da sorumlu. İşletme süresi boyunca da işletmeciler, kamudan kira bedeli alıyor. Ayrıca hastane kampus alanı içindeki ticari alanlardan da yine gelir elde ediyorlar. Bu modelle kamu harcamaları içinde bir kalem daha ortaya çıkıyor. Bu kapsamda Kayseri Şehir Hastanesi'nin aylık kirası da sık sık gündeme geliyor.

Kayseri Şehir Hastanesi'nin devlete maliyeti belli oldu! İşte dudak uçuklatan o para

Kayseri Şehir Hastanesi işletmecisine ne kadar kira bedeli ödeniyor?

Peki Kayseri Şehir Hastanesi işletmecisine Devlet aylık ne kadar kira ödüyor? Bu konuda dikkat çeken bir açıklama geldi. Kayseri Tabip Odası eski Başkanı Prof Dr Hüseyin Per, bu miktarı açıkladı. ‘Şehir hastanelerini işleten firmalara, sadece bu yılın ilk üç ayında 22 milyar 140 milyon lira ödendi. Bu parayla dokuz tane Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılabiliyor. Ödeme kalemi: Kira: 15 milyar 932 milyon TL, Hizmet: 6 milyar 198 milyon TL’ şeklindeki bir haberi alıntılayan Prof Dr Hüseyin Per, Kayseri Şehir Hastanesi ile ilgili de o merak edilen rakamı paylaştı. 

Kayseri Şehir Hastanesi'nin devlete maliyeti belli oldu! İşte dudak uçuklatan o para

Oh ne ala…

Prof Dr Hüseyin Per, ‘Bunlardan biri de Kayseri Şehir Hastanesi.. Aylık kirası ve işletme bedeli 600 milyon. 25 yıl her ay bu para ödenecek. Oh ne ala...’ ifadelerini kullandı.