Kayseri'nin saklı hazinesi...

Erciyes'in eteklerinde kurulan muhteşem şehir Kayseri'nin gezilip görülecek yerlerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. İşte Kayseri'de tarihe şahitlik etmiş noktalardan birisi daha… Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin saklı hazinesi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri, Türkiye’nin kültür, sanat, bilim ve turizm merkezlerinden biridir. Tarihin en eski zamanlarından beri pek çok uygarlığa beşiklik etmiş kent her dönemde önemini korumuştur. İç Anadolu’nun en büyük üçüncü kenti olan Kayseri’nin eski adı Mazaka, Roma devrine kadar devam etmiş, Roman devrinde şehri imparator şehri anlamında Kaisareia adı verilmiştir. Bu isim Araplarca Kaysariya şeklinde kullanılmıştır. Türkler Anadolu’yu fethettikten sonra kente Kayseriye adını vermiş ve bu isim Cumhuriyet Dönemiyle birlikte Kayseri şeklini almıştır. 

Kayseri'nin saklı hazinesi...

Kayseri, her köşesi değişik uygarlıkların kalıntılarının birbiriyle kucaklaştığı Anadolu'nun en köklü ve en eski yerleşim alanlarından biridir. Adeta bir açık hava müzesi olan Kayseri her dönemde önemli bir kültür merkezi olmuştur. 

Kayseri'nin saklı hazinesi...

Kayseri’de yerleşim çok eski dönemlere kadar uzanıyor. Hanlar, camiler, kervansaraylar, Kayseri tarihinin yakın dönemine ışık tutuyor. Daha gerilerde ise Yuvalı Harabeleri gizleniyor. Kayseri’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yuvalı Harabeleri gizemini koruyor. Henüz ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu tam olarak bilinmese de, Oğuzların Yıva boyundan gelen Müslüman Türklerin kurduğu düşünülüyor.

Kayseri'nin saklı hazinesi...