Kayseri'den ilk kafile 17 Mayıs'ta çıkacak

Kayseri'de hacca gidecek vatandaşlara yönelik İl Müftülüğü tarafından seminer düzenlendi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'den ilk kafile 17 Mayıs'ta çıkacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile hac vazifesini yerine getirmek üzere Kayseri'den kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik "Hac Eğitim Semineri" düzenlendi.

Kayseri'den ilk kafile 17 Mayıs'ta çıkacak

27-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Ahmet - Ayşe İnci Camii’nde iki gün süren seminere İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat, Vedat Tekin, Cabir Çelik, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Hacılar İlçe Müftüsü Mustafa Bahacan, din görevlileri ve hacı adayları katıldı. 

Kayseri'den ilk kafile 17 Mayıs'ta çıkacak

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Yaklaşık 2 milyon insanın arasından seçildiniz. Aramızda uzun zamandır bekleyen hacılarımız var. Bütün bu insanların arasından seçilip oraya gitmek gerçekten büyük bir ayrıcalıktır. Gidemeyenler de olacak. Onlara da Cenab-ı Hakk mükâfatını verecek inşallah. Hac tevhid, sabır ve ahlak eğitimidir. Hac bir arınma sürecidir. Hac Müslüman olmanın sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmenin taahhüdüdür. Hac hayatımızın anlamlı yolculuklarından biridir. Her yolculuk gibi içerisinde güzelliklerle birlikte zorlukları da içerir. Diyanet İşleri Başkanlığımız hac farizasını yerine getirmek üzere yola çıkan hac yolcularının bu ibadeti sağlık ve güvenlik şartları içinde yapmaları için gerekli tedbirleri almaktadır. Bu yolculuğa çıkmadan önce manevi bir takım hazırlıklar da yapmamız gerekmektedir. Kur’an-ı Kerim okumasını bilmiyorsak hac yolculuğuna çıkmadan önce il ve ilçe müftülüklerine veya en yakın cami görevlisi ve Kur’an kursu öğreticisi ile iletişime geçerek öğrenelim. Hz. Peygamber’in (s.a.s) hayatı ve ahlakı hakkında bilgi sahibi olalım. Bize hakkı geçenlerle helalleşelim ve küskün olduğumuz kişilerle barışalım ve gönül rahatlığı ile hac yolculuğuna çıkalım. Cenab-ı Hakk hayırlı ve mübarek eylesin. Allah Teala haccınızı kabul eylesin. Yolunuzu açık eylesin.” dedi.

Kayseri'den ilk kafile 17 Mayıs'ta çıkacak

Gerçekleştirilen seminerde, İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından “Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci”, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat tarafından “Uygulamalı Hac İbadeti, Hac ve Umre Menasiki, İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik tarafından “Hac Yolculuğunda Önemli Hususlar, Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı, Hac’da Çevre Bilinci, İl Müftü Yardımcısı Muammer Turan tarafından “Mekke ve Medine’de Ziyaret Yerleri”, Dr. Levent Tündar tarafından “Temel Sağlık Bilgileri” ve İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu tarafından da "Kadınlara Özgü Konular" konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Kayseri'den ilk kafile 17 Mayıs'ta çıkacak

İlimizden ilk hac kafilesi 17 Mayıs 2024 Cuma günü kutsal topraklara hareket edecek.