Kayseri'deki diri fay hattı ile ilgili yeni gelişme! Uzman isim açıkladı

Deprem Uzmanı Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, diri fay hattı olduğu belirtilen Deliler fayı hakkında dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri'deki diri fay hattı ile ilgili yeni gelişme!  Uzman isim açıkladı

AFAD, MTA, TUBİTAK ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliği ile Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi yönelik yapılan çalışmalardan Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkiinde de Deliler fayının araştırıldığı geçtiğimiz gün yapılan açıklamayla duyurulmuştu.

Diri bir fay olduğu belirtilen Deliler fayı ile ilgili yapılan açıklamalar ülke ve Kayseri gündeminde yer almıştı. Diri bir fay olduğu belirtilen Deliler fayı ile ilgili deprem uzmanı ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kayseri'deki diri fay hattı ile ilgili yeni gelişme!  Uzman isim açıkladı

Deprem Uzmanı Demirtaş, diri fay olduğu belirtilen Deliler fayı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Deprem üreten diri fay olmadığını kanıtlayacak doğru yerde fay kazısı açabilir ve korku pompalamanın önüne geçebilirim" dedi.

Demirtaş sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu; "Sponsor olursa, kent planlaması açısından Deliler fayının Holosen (son 10bin yıl); hatta Kuvaterner (son 2.6 milyon yıl) yaşlı çökelleri kesmediğini; deprem üreten diri fay olmadığını kanıtlayacak doğru yerde fay kazısı açabilir ve korku pompalamanın önüne geçebilirim."