Kayseri'de sağlık ve güvenlik el ele

Kayseri Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Emniyet Müdürlüğünde görevli personellere teorik ve uygulamalı birçok bilgiyi kapsayan 'Temel İlkyardım Eğitimi' verildi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'de sağlık ve güvenlik el ele

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen eğitimde, Emniyet Müdürlüğünde görevli 43 personele, “Temel yaşam desteği, tam tıkanmalarda heimlich manevrası, hayvan ısırmaları, kırık-çıkık-burkulma, sıcak çarpması, kalp krizi ve hasta taşıma teknikleri gibi konular görevli eğitmenlerimiz tarafından anlatılacak. Teorik ve pratik bölümlerden oluşan 16 saatlik eğitimin ardından yapılan sınavda başarılı olan katılımcılar, 3 yıl geçerliliği olan İlkyardımcı Sertifikası ve İlkyardımcı Kimlik Kartı almaya hak kazanacaklar.

Kayseri'de sağlık ve güvenlik el ele

İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitimde, temel ilkyardımın önemi ve eğitim süreci hakkında bilgiler veren Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Figen Gürbeden, “Kamu kurumları ve kuruluşlardan temel ilkyardım eğitimi konusunda talep geldiğinde, müdürlüğümüzde görev yapan eğitmenlerimiz ve ekipmanlarımızla bu eğitimi veriyoruz. Amacımız tüm vatandaşlarımızın ilkyardım bilmesi. İki gün süren eğitimde toplam 16 saat hem teorik, hem pratik uygulamalar var. Eğitimlerimizde anlatılan temel ilkyardım konuları hayatın her anında karşımıza çıkabiliyor. Amacımız hastanın veya yaralının ambulansa ulaşma süresi boyunca hayatını tehdit edecek durumların değerlendirilip engellenmesi. Bu süreçte hastaya uygulanan bilinçli dokunuşlar zaman zaman hayati önem taşıyabiliyor” dedi.
Kayseri'de sağlık ve güvenlik el ele