Kayseri'de musluk suyu sağlıklı mı? İçilir mi?

Kayseri'de şebeke içme suyu sağlıklı mı? İçilir mi? Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'de musluk suyu sağlıklı mı? İçilir mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Musluk suyu, günlük hayatımızda en çok kullandığımız ve çoğunlukla güvenli olduğunu varsaydığımız bir su kaynağıdır. Peki, bu varsayım ne kadar doğru? Musluk suları gerçekten güvenli mi, yoksa bazı riskler barındırıyor mu?

Bu sorunun cevabını Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) açıklık getirdi. KASKİ yaptığı açıklamada şebekedeki içme suyunun titizlikle kontrol ve analiz edildiğini vurguladı.

Kayseri'de musluk suyu sağlıklı mı? İçilir mi?

Su Analizleri Laboratuvarları tarafından, su üretim tesislerinden, depo çıkışlarından ve şebekenin çeşitli noktalarından sürekli numuneler alınarak serbest klor ölçümlerinin yapıldığı belirtildi. Ayrıca, sağlıklı ve kaliteli içme ve kullanma suları için İnsani Tüketim Amaçlı Sular hakkındaki yönetmelikte belirtilen tüm parametrelerin analizlerinin de titizlikle gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kayseri'de musluk suyu sağlıklı mı? İçilir mi?

KASKİ yetkilileri, şebekeye verilen içme suyunun sürekli kontrol altında olduğunu ve bu suyun gönül rahatlığıyla tüketilebileceğini vurguladılar. Yapılan denetimler ve analizlerin, Kayseri halkının sağlığını korumak adına büyük önem taşıdığı belirtildi.

Kayseri'de musluk suyu sağlıklı mı? İçilir mi?

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘Kayseri’de sağlıklı ve güvenilir içme suyu olmazsa olmazımızdır’ diyerek açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Büyükkılıç; KASKİ laboratuvarlarında musluk sularından numuneler alındığını  ve bunun analiz sonuçlarından musluktan akan suyun gönül rahatlığı ile içilebileceğini bunun için sürekli çalışmalar yaptıklarını söylemişti. Sağlıklı ve güvenilir içme suyu için 4.5 yılda yapılan çalışmaları 41 bin 258 içme suyu numunesine 507 bin 723 analiz yapıldığını belirtmişti.