Kayseri'de 'MERCEK-14' operasyonu! 966 şüpheliye işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya aralarında Kayseri'nin de bulunduğu 63 ilde Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara ve Silah Kaçakçılarına yönelik operasyon yapıldığını açıkladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de 'MERCEK-14' operasyonu! 966 şüpheliye işlem yapıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin içinde yer aldığı 63 ilde Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara ve Silah Kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi. “MERCEK-14” adı verilen operasyon çerçevesinde 644 ruhsatsız tabanca, 56 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 12 uzun namlulu tüfek, 140 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 852 silah ele geçirildi. 966 şüpheli hakkında ise işlem yapıldı.

Kayseri'de 'MERCEK-14' operasyonu! 966 şüpheliye işlem yapıldı

Operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; Ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek.” dedi. 

Kayseri'de 'MERCEK-14' operasyonu! 966 şüpheliye işlem yapıldı

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada ekiplere de teşekkür etti. Yelikaya, “İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından son 4 günde İstanbul, Adana, İzmir, Antalya, Ordu, Bursa, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Aksaray, Sakarya, Samsun, Denizli, Konya, Manisa, Tekirdağ, Batman, Bingöl, Hatay, Çorum, Kahramanmaraş, Rize, Aydın, Balıkesir, Malatya, Muğla, Eskişehir, Giresun, Mardin, Elazığ, Erzurum, Şırnak, Tunceli, Çanakkale, Kocaeli, Muş, Yalova, Yozgat, Çankırı, Düzce, Kayseri, Adıyaman, Afyonkarahisar, Bartın, Burdur, Edirne, Erzincan, Karabük, Kilis, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Sivas, Tokat, Uşak, Van, Ağrı, Amasya, Bitlis, Nevşehir ve Trabzon’da evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız 852 silah yakalandı. Operasyonları koordine eden Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerini kullandı.