Kayseri'de 4 Bin 410 metrekare arsa 139 Bin TL ile satışa çıkıyor!

Kayseri'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arsa satışlarını sürdürüyor. SGK bu kez de 4.410 metrekare arsayı satışa çıkardı. Arsanın rayic bedeli 139.000 TL olarak açıklandı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 4 Bin 410 metrekare arsa 139 Bin TL ile satışa çıkıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arsa satışlarına devam ediyor. SGK bu kez de İncesu İlçesi, Örenşehir Mahallesi'nde bulunan arsayı satacak. Diğer yandan söz konusu arsa Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü1. Kat İhale Konferans Salonunda 21 Mayıs 2024 tarihinde saat  09:10- 09:15 arasında satışa çıkacak. Arsa için ikinci satış tarihi de 28 Mayıs 2024  saat, 09:10- 09:15 olarak ifade edildi.

Kayseri'de 4 Bin 410 metrekare arsa 139 Bin TL ile satışa çıkıyor!

Ne kadar isteniyor, arsanın özellikleri neler?

Arsa için açıklanan rayic bedel ise  139.000 TL. İhaleye katılmak için istenen teminat tutarı da 10.425,00 TL.
Arsa ile ilgili olarak kurum tarafından şu açıklama yapıldı: 
Tapu Kaydı : Kayseri İli, İncesu İlçesi, Örenşehir Mahallesi, 2517 Ada, 4 Parselde kayıtlı 4.410,18 m2 yüzölçümlü Arsa nitelikli taşınmazın 2453/44130 hissesi olan 245,14 m2 Arsa. Değerleme konusu taşınmaz gelişmekte olan bölgede konumlu olup çevresinde boş arsalar, 1-2 katlı müstakil yapılar bulunmaktadır. Bölge İncesu Belediyesi sınırlarında olup yeterli altyapı imkanlarına sahiptir. Taşınmazın yakın çevresinde Örenşehir Çinkom İÖO ve Örenşehir Camii yer almaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgeye ulaşım sorunu bulunmamakta olup özel araçla ulaşım sağlanmaktadır. İmar Durumu: Değerleme konusu taşınmaz 1/1000 İmar Planına göre Konut alanında kalmakta olup ayrık nizam, Hmax:2 kat, Taks:0,25 , kaks:0,50 ve yapılaşma şartlarına sahip olduğu bilgisi alınmıştır. Belediye yetkilisinden alınan şifahi bilgiye göre parselin yaklaşık olarak 380 m2 yola terki bulunduğu öğrenilmiştir. İncesu Belediyesi İmar Müdürlüğünde yapılan incelemede taşınmaza ait dosya, mimari proje, tutanak, olumsuz evrak ve zabıt kaydı bulunmamaktadır'

Kayseri'de 4 Bin 410 metrekare arsa 139 Bin TL ile satışa çıkıyor!

İhaleyle ilgili tüm detaylar şu şekilde:

Tapu Kaydı : Kayseri İli, İncesu İlçesi, Örenşehir Mahallesi, 2517 Ada, 4 Parselde kayıtlı 4.410,18 m2 yüzölçümlü Arsa nitelikli taşınmazın 2453/44130 hissesi olan 245,14 m2 Arsa
Gayrimenkul Adresi ve Yakın Çevresinde Yapılaşma Bilgileri: Değerleme konusu taşınmaz gelişmekte olan bölgede konumlu olup çevresinde boş arsalar, 1-2 katlı müstakil yapılar bulunmaktadır. Bölge İncesu Belediyesi sınırlarında olup yeterli altyapı imkanlarına sahiptir. Taşınmazın yakın çevresinde Örenşehir Çinkom İÖO ve Örenşehir Camii yer almaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgeye ulaşım sorunu bulunmamakta olup özel araçla ulaşım sağlanmaktadır.
İmar Durumu: Değerleme konusu taşınmaz 1/1000 İmar Planına göre Konut alanında kalmakta olup ayrık nizam, Hmax:2 kat, Taks:0,25 , kaks:0,50 ve yapılaşma şartlarına sahip olduğu bilgisi alınmıştır. Belediye yetkilisinden alınan şifahi bilgiye göre parselin yaklaşık olarak 380 m2 yola terki bulunduğu öğrenilmiştir. İncesu Belediyesi İmar Müdürlüğünde yapılan incelemede taşınmaza ait dosya, mimari proje, tutanak, olumsuz evrak ve zabıt kaydı bulunmamaktadır. Parsel üzerinde birden çok yapı bulunmakta olup yapılara ait yasal evrak bulunmaması, hisseli kullanım olması ve borçluya ait yapı olduğuna dair bilgi sahibi olunmadığından dolayı yasal ve mevcut durum değeri arsa değeri üzerinden takdir edilmiştir.
Önemli Özellikleri  : Değerleme konusu taşınmaz arsa vasfında olup hali hazırda üzerinde proje ve ruhsatı bulunmayan tek katlı müstakil yapılar bulunmaktadır. Belediye mücavir alanı sınırları içerisinde kalmaktadır. Parsel geometrik olarak amorf şekle sahiptir. Parselin sınırları taş bahçe duvarı ile çevrilerek yaklaşık olarak belirlenmiş durumdadır. Topografik olarak düz ve hafif eğimli bir zemine sahiptir. Parselin Örnek Sokak’a yaklaşık olarak 60 m cephesi bulunmaktadır. Bölgeden yakın mesafeden geçen enerji nakil hattı bulunmaktadır.
İhale Yer Gün Ve Saat: Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü1. Kat İhale Konferans Salonu 
1.satış tarihi : 21.05.2024 tarih ve saat, 09:10- 09:15
2.satış tarihi : 28.05.2024 tarih ve saat, 09:10- 09:15
Rayic Bedeli : 139.000,00.-TL. (YüzotuzdokuzbinTürklirası)’dır.       
Satış Şartları : 1-Birinci arttırma tayin edilen zamanda gayrimenkul üç defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek bedel  rayiç değerin % 75’i + takip masraflarını, ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla  en çok arttırana ihale edilir. Artırılan bedel bu miktarı  bulmazsa  en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla ikinci arttırma yapılacaktır. İkinci artırmada rayiç bedelin %50 + takip masraflarını ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Şu kadarki; birinci arttırmada  istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci artırmada 6183 Sayılı Yasanın 94.maddesi gereğince birinci artırmadaki şartlar aranacaktır.
2-Satışa iştirak edeceklerin resmi dairelerce kabul edilebilir kimlik belgesi ve katılımın tüzel kişiler adına olması halinde yetki belgesi ile 10.425,00.-TL nakit teminat tutarının Müdürlüğümüz satış komisyonuna satıştan önce vermeleri zorunludur.
3-Satış peşin para ile yapılacak olup,  Alıcı isteğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.
4-Resmi ihale pulu, damga vergisi, tapu alım satım harcı ve masrafları, tellaliye resmi, KDV %10 ve gayrimenkul teslim ve tahliye masrafı alıcıya aittir.
5-Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ihale bedelinden ödenecektir.                                   
6-Gayrimenkulün kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içinde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde ihale kararı 97. Madde gereği  feshedilir. Gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile artırmaya çıkarılır. Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zarardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi (faiz % 5 ten hesaplanır.) ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonraki bakiyesi 6183 sayılı A.A.T.U.H. kanun hükmüne göre, Kayseri Sosyal Güvenlik  İl Müdürlüğü Melikgazi Sosyal Güvenlik Merkezince  tahsil olunur.
7-Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve içeriğini kabul etmiş sayılacakları  bilgi almak isteyenlerin 2023/61 sayılı dosyadan Müdürlüğümüz İcra Satış Servisine başvurmaları ilan olunur.
         Ayrıca satış ilanı ilgililerin adreslerine gönderilmiş olup, adreslerde tebliğ yapılamaması veya ilgililerin adreslerinin bilinmemesi halleri için de iş bu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı İlan olunur.