Kayseri bunu hak etmiyor! Yeşillendirmek için rapor hazır ama yıllardır uygulayan yok!

Bir firma Yılanlıdağı'nda doğayı tahrip etti. Taahhütlerini yerine getirmediği ve doğayı tahrip ettiği için firmanın ruhsatı iptal edildi. Sonrasında tahrip edilen bu alanı yeşillendirmek mümkün, rapor hazır ama yıllardır uygulayan yok! Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kayseri bunu hak etmiyor! Yeşillendirmek için rapor hazır ama yıllardır uygulayan yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ertaşlar A.Ş. isimli firma, Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden Melikgazi ilçesi sınırlarındaki Yılanlıdağı Koyun Baba Türbesi mevkiinde çalışma yürütmek için işletme ruhsatı aldı. Süreç içinde söz konusu firmanın taahhütlerini yerine getirmediği, çalışma alanının çalışanlar için tehlike arz ettiği gibi gerekçelerle Ekim 2010 tarihinde faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

Ancak firmanın sebep olduğu bir tahribat vardı. Firmadan tahrip edilen alanın mevcut haliyle bırakılmaması, doğayı rehabilite etmesi ve çevreye uyumlu hale getirmesi istendi. Bunun için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerinin hazırlamış olduğu Peyzaj Değerlendirme, İyileştirme ve Yeşillendirme projesi ile Revize İşletme ve Çevre Uyum Planı-Basamak projeleri Kayseri Valiliğine ve oradan da İl Çevre ve Orman Müdürlüğü sunuldu. Ve sonrasında çalışmanın yapılabilmesi için bunun için yol açılması ve çıkacak malzemenin değerlendirilmesi için yazışmalar yapıldı. 

Ve aradan 13 yıl geçti. Aradan geçen 13 yıla rağmen hiçbir iyileştirme yapılmadı, hiçbir ağaçlandırma girişimi olmadı. Yılanlıdağı yüzündeki o tahribat adeta bir utanç anıtı gibi Kayserililerin karşısında duruyor.

Vali Çiçek ne yapacak?

Kayseri bunu hak etmiyor! Yeşillendirmek için rapor hazır ama yıllardır uygulayan yok!


Çevre konusundaki duyarlılığı ile dikkat çeken Kayseri Valisi Gökmen Çiçek bu konuda nasıl bir adım atacak, bunu da zaman gösterecek. Vali Çiçek, Yamula Barajı bölgesinde Kayseri'nin en önemli ağaçlandırma çalışmalarına imza atmış, geçtiğimiz günlerde de bölgeyi ziyaret ederek, "Geçen yıl Kayserili vatandaşlarımıza bir söz vermiştik. Yamula Barajı ve çevresini ağaçlandırarak, Kayseri'nin mavi denizi Yamula'yı yeşille buluşturacağız demiştik. Bugün, bu sözümüzü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. İlk etapta dikimi yapılan 3 milyon adet fidanın başarılı bir şekilde tuttuğunu görmekten son derece mutluyum. Gelecek nesillerimiz için bölgenin ağaçlandırılmasına devam edeceğiz" açıklamasını yapmıştı. 

Kayseri bunu hak etmiyor! Yeşillendirmek için rapor hazır ama yıllardır uygulayan yok!