İç Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor! İş arayanlar dikkat! Personel alımı yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular, 8 -19 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İç Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor! İş arayanlar dikkat! Personel alımı yapılacak

Bölgenin kalkınması amacıyla kurulan Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığın bünyesinde Bölge Kalkınma İdarelerinde çalıştırılmak üzere 9  sözleşmeli uzman alınacağı ifade edildi. Başvurular, 8-19 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak. 

Başvurular nasıl yapılavak?

Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yapabilecek. Sınav sözlü (Mülakat) şeklinde yapılacak. 

İç Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor! İş arayanlar dikkat! Personel alımı yapılacak

Sınav ne zaman yapılacak?

Sınav tarihleri ile ilgili olarak yapılan açıklamada, '12 Ağustos 2024 -23 Ağustos 2024 tarihleri arasında sınav yapılacak olup sınav gün sayısı başvuru sayısının yoğunluğuna göre artırılıp azaltılabilecektir. Sınava girmeye hak kazananların listesi ve sınav saatleri http://www.kop.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Ayrıca adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir' denildi. 

İç Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor! İş arayanlar dikkat! Personel alımı yapılacak

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı hakkında

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi’nde yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle, bu projelerin kapsadığı bölgelerin kalkınmasını hızlandırmak üzere, 2011 yılında çıkarılan 642 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. Anılan KHK ile KOP İdaresi’nin görev alanı Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşmakta iken 6 Haziran 2016 tarihli ve 2016/8870 sayılı kararnameye ilişkin ekli Bakanlar Kurulu Kararı ile Nevşehir ve Yozgat, 7 Eylül 2016 tarihli ve 2016/9140 sayılı kararnameye ilişkin ekli Bakanlar Kurulu Kararı ile ise Kırıkkale ve Kırşehir illeri eklenmiştir.

Başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, En az dört yıllık olmak üzere Tablo 1’de belirtilen bölümlerden veya bunlara denkliği, Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim
kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak, Yabancı Dil Bilgisi şartı aranan fakülte/bölümler için özel sektörde ve/veya kamuda mesleği ile ilgili alanlarda en az 5 (Beş) yıl (Lisansüstü derece sahipleri için en az 3 (Üç) yıl) fiilen çalışmış olmak ve bunu belgelemek, Yabancı Dil Bilgisi şartı aranmayan fakülte/bölümler için ise, özel sektörde ve/veya kamuda mesleği ile ilgili alanlarda en az 8 (Sekiz) yıl (Lisansüstü derece sahipleri için en az 6 (Altı) yıl) fiilen çalışmış olmak ve bunu belgelemek, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından İngilizce, Almanca, Arapça veya Fransızca dillerinin en az birinden sınav tarihinden önce son 5 yıl içinde en az altmış puan (YDS 60) almış olmak veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) denkliği kabul edilen ulusal ve uluslararası geçerliliği bulunan sınavlardan bu puana denk puan almış olmak,  Yarışma sınavının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibari ile 50 yaşını doldurmamış
olmak.

Personel alımı ile ilgili tüm detaylara ulaşmak için TIKLAYIN