Hayat kurtaran su Sarımsaklı'da hayatı zehretti

Devlet Su İşleri (DSİ) Yetkililerini seslerini duyuramadığını belirten Sarımsaklı Muhtarı Can Öcal, senini duyurmak için bir video çekerek hayat kurtaran suyun, ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle çiftçilerin hayatını nasıl zehrettiğini anlattı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Hayat kurtaran su Sarımsaklı'da hayatı zehretti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kimin ne amaçla açtığı belli olmayan kilometrelerce uzunluktaki kanalı gündeme taşıyan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bu kez de Sarımsaklı Muhtarı Can Öcal ile hayat kurtaran suyun ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden çiftçilerin hayatını nasıl zehrettiğini gündeme taşıdı. 

Ajans TV’de yer alan habere göre; Sarımsaklı Muhtarı Can Öcal, mahalledeki su kanalının bakımsız bırakıldığını ve ekinlere ciddi zarar verdiğini belirterek, yetkililerin ihmalkar tavrını sert bir dille eleştirdi. Çektiği video ile durumu gözler önüne seren Öcal, “Burası Devlet Su İşleri’nin kanalı. Vatandaşın ekinlerindeki suları da göstereyim. Buğdayın içindeki sulara bir bakın. Buğdaylar su dolmuş. Devlet Su İşleri bu ağaçları temizlemediği için vatandaşa zarar veriyor,” dedi. Öcal, aylardır yetkililere durumu bildirdiklerini ancak hiçbir müdahale yapılmadığını vurguladı. “Aylardır dere yataklarınızı temizleyin diye söylüyoruz. Vatandaşın ekini, arpası, buğdayı ne varsa suyun içinde. Peki bu Sarımsaklılı çiftçiler ne yapacak? Ben bunu hangi yetkiliye soracağım? Ben 2 aydır Devlet Su İşleri’ne gidip gelmekten, bu durumu anlatmaktan yoruldum ama ilgilenmediler. Biz hep diyoruz ki Sarımsaklı çöl olmasın, Sarımsaklı unutulmasın, Sarımsaklı karanlıkta kalmasın,” diyerek yetkililere seslendi.

Bu ihmalkarlığın tarımsal üretimi ciddi şekilde tehdit ettiğini belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise konuyla ilgili yaptığı açkılamada, “Devlet Su İşleri’nin tarım arazilerine bakmaması, kanala bakmaması ve temizlik yapmaması bu sebeple suların taşması tembellik mi yoksa bilinçli bir çalışma mı, ne oluyor? Nereye gidiyoruz? Tarımı bitirmek için ya da su kaynaklarını heder etmek için mi yapılıyor?” ifadelerine yer verdi. 


Ajans TV'nin haberini okumak için TIKLAYINIZ