Erciyes Üniversitesi'nden çağrı: Bu şansı kaçırmayın!

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yabancı öğrencilere seslendi. Uluslararası Öğrenci kabulü ile ilgili olarak yapılan açıklamada, 'aldığı Erciyes Üniversitesi ailesine katılma şansını kaçırmayın' denildi. Diğer yandan açıklamada Koronavirüs detayı da dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi'nden çağrı: Bu şansı kaçırmayın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi, ‘Uluslararası Öğrenci Kabulü’ konusunda yabancı öğrencilere davette bulundu. ‘Erciyes Üniversitesi ile geleceğe ve bilime yolculuk’ denilen açıklamada, ‘Sizi Türkiye'nin en iyi 10 devlet üniversitesinden biri olan Erciyes Üniversitesi'nde öğrenci olmaya davet ediyoruz’ ifadeleri de kullanıldı.

Erciyes Üniversitesi'nden çağrı: Bu şansı kaçırmayın!

Başvurular ne zaman başlıyor

Diğer yandan kayıtlar lisans öğrencileri için 28 Haziran'da, lisansüstü öğrencileri için ise 10 Temmuz'da başlıyor. Erciyes Üniversitesi yönetiminin çağrısında, ‘106 ülkeden yaklaşık 3000 uluslararası lisans ve yüksek lisans öğrencisinin yer aldığı Erciyes Üniversitesi ailesine katılma şansını kaçırmayın’ ifadeleri de kullanıldı. 

Erciyes Üniversitesi'nden çağrı: Bu şansı kaçırmayın!

Koronavirüs detayı!

Diğer yandan Erciyes Üniversitesi yönetiminin, davet açıklamasında Koronavirüse karşı geliştirilen aşıya ve diğer bazı gerçekleştirilen ilklere de vurgu yapıldı. Açıklamada üniversite ile ilgili şu bilgilere de yer verildi:  Türkiye'nin en iyi 10 araştırma üniversitesi arasına girmiştir. Gelişmiş araştırma kapasitesiyle Coronavirüs-19'a (Covid-19) karşı ilk ve tek yerli aşı olan Turcovac'ı geliştirdi. Eğitim kalitesi açısından Türkiye'nin ilk akredite devlet üniversitesinden biridir. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2023'te Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında 6. sırada yer aldı. Times Higher Education (THE) tarafından gerçekleştirilen Etki Sıralaması 2023'te 3 kategoride dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında yer aldı. Times Higher Education (THE) tarafından gerçekleştirilen Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması 2024'te Türkiye'deki üniversiteler arasında 13'üncü, Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında 5'inci, dünyanın en iyi 401-500 üniversitesi arasında yer aldı. QS Dünya Üniversite Sıralaması 2024'te Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında 9. sırada yer almıştır. UI Greenmetric Dünya Üniversite Sıralaması 2023'te Türkiye'nin en çevre dostu 3'üncü, Dünyanın ise 85'inci üniversitesi oldu. Erciyes Üniversitesi lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. Sağlık bilimleri (örneğin tıp, diş hekimliği, eczacılık), sosyal bilimler (örneğin hukuk) ve doğa bilimleri (örneğin mühendislik) alanlarında 200'den fazla programı vardır.

İşte Erciyes Üniversitesi'nden yapılan o çağrı

Erciyes Üniversitesi'nden çağrı: Bu şansı kaçırmayın!