Erciyes Üniversitesi'nde yarın FETÖ konuşulacak! O isim Kayseri'ye geliyor

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Erciyes Üniversitesi'nde dikkat çeken bir program gerçekleştirilecek. Bakın hangi isim üniversitede konuşma yapacak? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi'nde yarın FETÖ konuşulacak! O isim Kayseri'ye geliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye, 15 Temmuz 2016 günü darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Türk milleti ve devletin birlikte verdiği mücadele ile darbe girişimi başarısız oldu. Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişimde yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Zaferle sonuçlanan bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her daim diri tutmak amacıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  her yıl özenle hazırlanan çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bu çerçevede Erciyes Üniversitesinde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir program düzenlenecek. 

Erciyes Üniversitesi'nde yarın FETÖ konuşulacak! O isim Kayseri'ye geliyor

Programa 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yapan ve o dönemde telsiz konuşmaları ile gündeme gelen Mustafa Çalışkan katılım sağlayacak. 10 Temmuz Çarşamba (yarın) Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Ulaş Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek program saat 11.00’de başlayacak. 

Erciyes Üniversitesi'nde yarın FETÖ konuşulacak! O isim Kayseri'ye geliyor

Mustafa Çalışkan kimdir?

1968 yılında Nevşehir’de doğan Mustafa Çalışkan, ilk ve orta öğretimini Kayseri’de tamamladı. 1983 yılında Ankara Polis Kolejini kazanan Çalışkan, 1987 yılında Polis Akademisi’ne girdi ve 1991 yılında mezun oldu. 

Mustafa Çalışkan, 1968 yılında Nevşehir’de doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri’de tamamlayarak 1983 yılında Ankara Polis Koleji Sınavını kazandı. 1987 yılında Polis Akademisi’ne girdi ve 1991 yılında mezun oldu.

1991 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde komiser yardımcısı olarak göreve başlayan Çalışkan, sırasıyla İstanbul, Yalova, Batman, Kırşehir, Sakarya ve Adana’da görev yaptı. Çalışkan, 2001-2002 yılları arasında BM Polis Barış Gücü’nde (Doğu Timor) , 2005-2006 yılları arasında da Kosova’da BM Polis gücünde görev aldı.

2014 yılı ocak ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Çalışkan’ın 15 Temmuz gecesi, polis telsizini ele geçiren bir darbe girişimcisiyle girdiği tartışma ile gündeme gelmişti. Darbe girişimcisi ile konuşan Çalışkan, geri adım atmayacaklarını dile getirirken telsizdeki askere,"Türk savaş uçakları Türk Milletini mi bombalayacak? Sen kimin köpeğisin" ifadelerini kullanmıştı.