Erciyes Üniversitesi karar aldı, öğrenci değişimi planlanıyor! Peki hangi üniversitelerle

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) bazı üniversitelerle 2024-2025 akademik yılı güz dönemi için öğrenci değişimi yapılmasını planlıyor. Başvurular başladı. Bu konuda son başvuru tarihi 8 Temmuz 2024 olarak açıklandı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi karar aldı, öğrenci değişimi planlanıyor! Peki hangi üniversitelerle
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) üniversitelerle öğrenci değişimi planlıyor. Üniversite 2024-2025 akademik yılı güz dönemi akademik işbirliği öğrenci değişim hareketliliği başvurularının başladığını açıkladı. Akademik İşbirlikleri kapsamında, Üniversite ve yurtdışında bulunan üniversiteler arasında 2024-2025 akademik yılı güz dönemi için öğrenci değişimi yapılması planlanıyor. 

Erciyes Üniversitesi karar aldı, öğrenci değişimi planlanıyor! Peki hangi üniversitelerle

Masrafları kim karşılayacak?

Değişime katılacak öğrencilere hibe ödemesi yapılmayacağı ifade edildi. Bu kapsamda seyahat, barınma, yiyecek, sigorta gibi harcamaların tamamını da öğrenciler kendileri karşılayacak. Öğrenciler gittikleri üniversitede eğitim ücreti ödemeyecek, ancak üniversitemizdeki yükümlülüklerini yerine getirecek.

Erciyes Üniversitesi karar aldı, öğrenci değişimi planlanıyor! Peki hangi üniversitelerle

Kimler başvurabilecek?

Erciyes Üniversitesi'nin örgün yani yüz yüze eğitimde kayıtlı öğrencileri güz dönemi akademik işbirliği öğrenci değişim hareketliliğine katılabilecek. Başvuru süreci devam ediyor. Başvurularla ilgili olarak son tarih 8 Temmuz 2024.

Başvuru süresi nasıl olacak?

Öğrenciler kendi fakültelerine dilekçe ve ekleri doldurarak başvuracak. Bilgisayar ortamında doldurulmamış ve ıslak imzasız başvurular geçersiz sayılacak. Her öğrenci tek tercih yapacak. Öğrencinin başvuru sırasında hatalı ya da eksik beyanından kaynaklanan sorunlardan üniversite sorumlu tutulamayacak. Hatalı ya da eksik beyanda bulunan öğrenciler hak kazansa bile değişime katılamayacak. Puanlama, öğrenci genel not ortalamasının yüzde 50'si artı dil puanının yüzde 50'si öğrencilerin nihai puanlarını oluşturacak. Hesaplamada ÖSYM not dönüşüm tablosu dikkate alınacak.

Hangi üniversitelere başvuru yapılabilecek?

 Ahmet Yesevi Üniv. tıklayınız. Eğitim dili Kazakça-Türkçe.
Uluslaraarası Saraybosana Üniversitesi (IUS)  Eğitim dili tamamen İngilizce.   
 Unıversıty 'Eqrem Cabej' Gjırok, Eğitim dili Arnavutca olup değişim öğrencilerine İngilizce ders veriliyor.  
Öğrencilerin seçimleri fakülteler, enstitüler tarafından yapılacak.

Erciyes Üniversitesi karar aldı, öğrenci değişimi planlanıyor! Peki hangi üniversitelerle

İşte başvuru süreci ile ilgili detaylı diğer tüm bilgiler

Üniversiteden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı: Öğrencilerin 2023-2024 güz dönemi sonunda oluşan genel not ortalamalarının % 50' si ve dil puanlarının % 50' si nihai puanlarını oluşturacaktır. Genel not ortalaması lisans için 2.50, lisansüstü için 2,75 baraj olarak belirlenmiştir. Birimlerden Başkanlığımıza iletilen aday öğrencilerin yerleştirmeleri, birimler arası kontenjan dağılımları ve öğrencilerin nihai puanları dikkate alınarak yapılacaktır. Her fakülte maksimum 5 öğrenciyi aday gösterebilecektir. Aday öğrenci bilgileri ilgili üniversitelere tarafımızca gönderilecektir. Kabul belgesi alabilen öğrencilerimiz ders eşleştirmelerini (learning agreement) hazırlayıp birimlerine başvuru yaparak değişime katılabilmeleri ve döndüklerinde ders intibaklarının yapılabilmesi hususunda birim yönetim kurulu kararı alınmasını talep edeceklerdir. Değişimi tamamlayan öğrenciler üniversitemize döndüklerinde intibak yaptırabileceklerdir. İlgili birimlerce gerekli duyuruların yapılarak öğrencilerden gelen taleplerin 08.07.2024 tarihine kadar değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucunda oluşan nihai puanların Başkanlığımıza 10.07.2024 tarihi mesai bitimine kadar gerekli evraklarla birlikte resmi yazı ile gönderilmesi gerekmektedir.

Başvuru Evrakları

Öğrenci Bilgi Formu 
Aday Öğrenci Başvuru
Dilekçe 
Transkript ( 2023-2024 güz dönemi sonu GANO)
Yabancı Dil Belgesi (2024 yılında yapılan Üniversitemizin Erasmus İngilizce Dil Sınav Puanını, hazırlık sınıfından geçen öğrencilerimizin sertifikaları ve ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınav türlerinden 50 puan barajının üstünde olan ve geçerliliği devam eden puanlarını kullanabilirler. 
Not:  Başvuru yapan adaylarda, IUS (Bosna Hersek) için B2 İngilizce Dil Belgesi, Unıversıty Eqrem Cabej (Arnavutluk) için B1 Dil Belgesi şartı aranmaktadır. Ahmet Yesevi Üniversitesinde dil belgesi şartı aranmamaktadır.

İlgili formlara ulaşmak için TIKLAYIN