CHP İl Başkanı Keskin: Kayseri'de devlet ve gücünü arkasına alan bir terörizm estirilmektedir!

Pınarbaşı'da CHP üyesi Şerafettin Bahadır'ın öldüresiye dövüldükten sonra ayağından vurulması nedeniyle basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, sağ duyu çağrısı yaparak, 'Mesajı aldım, cebime koydum' dedi. Kayseri'de daha önce yaşanan bazı olayları hatırlatan Keskin, Kayseri'de uzun zamandır devlet ve gücünü arkasına alan bir terörizm estirildiğini söyledi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

CHP İl Başkanı Keskin: Kayseri'de devlet ve gücünü arkasına alan bir terörizm estirilmektedir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dün  akşam saatlerinde Pınarbaşı’da CHP üyesi Şerafettin Bahadır’ın öldürülesiye dövüldükten sonra ayağından vurulması olayının ardından CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Pınarbaşı Belediye Başkanı Deniz Yağan il başkanlığında kameralarının karşısına geçti. En çok zorlandığı basın açıklamasını yaptığını belirten CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sağduyu çağrısı yaptığını, kendisinin de Kayseri’nin huzuru için söylemek istediği bazı şeyleri söylemeyeceğini belirterek, ‘Şunu da belirtmeden geçmeyeyim. Eğer bir mesaj verilmek isteniyorsa o mesajı aldım, cebime koydum. Bunun böyle bilinmesini isterim’ dedi. 

CHP İl Başkanı Keskin: Kayseri'de devlet ve gücünü arkasına alan bir terörizm estirilmektedir!

Şerafettin Bahadır’ın uzun süre takip edildikten sonra köyünün girişinde, yolunun kesilerek kızının gözü önünde, sopalarla dövüldükten sonra, saldırganların önce ayaklarına sonra da havaya ateş açtıklarını ifade eden Keskin, ‘Mesaj vermeye çalışıyorlar. Dediğim gibi mesajı aldık. Ama kirli oynanmak istenen oyunların aleti olmayacağız. Ülkemizde maalesef buna benzer olaylar zaman içinde farklı şehirlerimizde yapıldı. Kayseri'de bunun yapılmasına müsaade etmeyeceğiz.’ diye konuştu. 

Devlet ve gücünü  arkasına alan bir terörizm estirilmektedir!

Sarız önceki dönem Belediye Başkanı Baki Bayrak’ın makamında uğradığı saldırıyı ve İş insanı Sedat Kılınç’ın katıldığı televizyon programı sırasında darp edilmesi olaylarını hatırlatan Keskin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘ Uzun zamandır Kayseri'de bir devlet ve gücünü arkasına alan bir terörizm estirilmektedir. Sarız Belediye Başkanlığı basılıyor. Aynı partili insanlar tarafından belediye başkanı darp ediliyor. Akıbetleri ne oldu? Baskın uygulayanların akıbetleri ne oldu? Arkasından yetmedi. Bir televizyon kanalı basılıyor. Yine kendi partilerinden bir belediye meclis üyesi öldürülesiye dövülüyor. Görüntülerde 60’a yakın insan tespit edildiği halde maalesef sadece üç beş kişinin basit bir olaymış gibi geçiştirilmesiyle kalıyor. Bir sürü durumlarda sıkıntılar yaşanıyor. Ve sonuç olarak baktığınızda maalesef bunları güçlendirecek, bunları cesaretlendirecek eylemler yapılmakta ve her olayın arkasında sadece ya meczup ya birkaç kişi üzerinden veya ailesel bir mesele gibi yansıtılarak bertaraf edilmekte ve bunlara cesaret verilmektedir. Buradan ilim valisine, yargısına, mülki amirlerine, yetkililerin herkese seslenmek istiyorum. Bu olayları sebep verenlerin başını okşayarak, Kayseri'de huzuru sağlatamazsınız. Eğer bir ahlaksızlık, bir darp, bir terörizm estiriyorsa ucu kime dayanıyorsa, nereye gidiyorsa gitsin bunun mutlaka takipçileri olmalı ve biz takipçi olacağız. Ve en son yaşanan olay işte o cesaretlenen belediyeyi basan, gazetecileri döven, gazeteleri basan, meclis üyesini dövenlerin sadece birkaç kişiyle sınırlı kalarak ödüllendirilmesi gibi cezalandırılmaması işte bugün bir baba kızının önünde öldüresiye dövülüyor. Şu anda hayati tehlikesi var uyutuluyor. Dua ediyoruz. Şerafettin kardeşimiz inşallah sağlığına kavuşur. Ama mutlaka mutlaka biraz önce de belirttiğim gibi ucu nereye dayanıyorsa, kime dayanıyorsa, makam, mevkiye bakmadan  mutlaka bu olayın sonuna kadar takip edilmesi gerekecek.’ 

Aile kavgası gibi gösterilemez!

Vali Gökmen Çiçek, emniyet müdürlüğü ve jandarma personeli ile sağlık ekiplerine gösterdikleri hassasiyet için teşekkür eden Keskin, olayın basit bir aile kavgası gibi, 31 Mart’ta ilçe binasının önünde yaşananlarla bağlantılı gibi gösterilemeyeceğini ifade ederek, ‘Bu kimsenin hakkı de değildir, haddi de değildir. Hiç kimse bu olayı bu şekilde bağlandırıp basit bir aile kavgasına dönüştürme yapamaz. Arkadaşlar bunu basın da yapıyorsa, bunu mülki amir de yapıyorsa, bunun siyaset de yapıyorsa Kayseri'ye yazık ediyorlar. Olayları örtbas ederek, halının altına süpürerek, huzuru sağlayamazsınız. O yüzden sağduyu çağrısı yapıyoruz. İçimiz kan ağlayarak da olsa sağduyusu yapıyoruz. Şehrimizi düşünüyoruz, ülkemizi düşünüyoruz. Ülkemizde oynanan kirli oyunların tecrübesini yaşayan bilen bir insan olarak bu olaylara Kayseri'mizde yaşanmaması için her şeyi yapıyoruz ama aynı hassasiyeti diğer partilerden diğer bürokrasiden ve kuruluşlardan da bekliyoruz arkadaşlar’ dedi. 
Olayın tamamen organize bir eylem olduğunu belirten Keskin, 2 kişinin saldırıyı gerçekleştirirken 2 kişinin de aracın içinde olabilecek bir durum için hazır beklediğini söyledi. Keskin sorulan bir soru üzerine hiçbir mevkidaşının kendisini aramadığını, siyasilerden yalnızca Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın aradığını ifade etti. 

Genç: Kayseri bunu hak etmiyor!

‘Bin tane Pınarbaşı belediye başkanlığı kazanılsa kaybedilse bir Şerafettin Bahadır'ın canına değer mi? diyen CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de konuşmasında ‘Yaşananları hep beraber tüm Türkiye gördü. 2 Haziran'da tekrar kazandık. İşte geldiğimiz noktayı görüyorsunuz. Kayseri bunları hak etmiyor arkadaşlar Kayseri çok müstesna bir şehir. Kayseri ama ne yazık ki bu tip olaylarla konuşuluyor. Bu tip olaylarla gündeme geliyor. Kayseri huzur şehri diyoruz. Kayseri dostlukla aziz, kadim bir kent diyoruz. Ama ne yazık ki bu şekilde gündeme gelmesi benim Kayseri milletvekili olarak beni çok üzüyor. Televizyonlardan gelen sorulara cevap vermekte gerçekten zorlanıyorum.’

Uzunluoğlu’dan özür diledi

Pınarbaşı Belediye Başkanı Deniz Yağan, söyleyecek söz bulamadığını belirterek, Pınarbaşı’da kardeşliğe gölge düşürülmeye çalışıldığını ifade etti. 
Bir gazetecinin saldırı olayına gerekçe olarak Şerafettin Bahadır’ın 31 Mart seçimlerinin ardından CHP Pınarbaşı ilçe başkanlığı önünde oynadığı oyunla ilgili sorusu üzerine CHP İl Başkanı Keskin, bir algı yaratılmaya çalışıldığını belirterek, söz konusu olayla ilgili olarak Şerafettin Bahadır’ın Memduh Uzunluoğlu ile görüştüğünü ve özür dilediğini belirtti. Saldırının bu konuyla ilgisi olmadığını tekrarlayan Keskin, ‘Sanki 31 Mart’taki olayın karşılıymış gibi işi basitleştirmeye, algı yaratmaya çalışıyorlar. Bu ülke Sivasları, Maraşları, Çorumları yaşadı. Tekrar söylüyorum. Birkaç olay söyledim. Kitlesel olaylar bir anda olmaz, önce ortam oluşturulur, fitil ateşlenir. Kayseri’de uzun zamandır farklı şeylere göz yumuluyor. O yüzden olaylı getirip oynanan oyuna bağlarsanız yatan insana hakaret etmiş olursunuz. Olayı basitleştirir, meşrulaştırırsınız. Her oyun oynayanı vurmamız mı lazım? Biz sırf Pınarbaşı’nın huzuru bozulmasın diye –Partililerimiz bana tepki göstermesine rağmen- sevincimizi yaşamadık. dedi.