Başkan Eroğlu hemşehrilerine seslendi, 'Çöpe atmayınız'

Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu kurban kesimi sonrasında oluşan hayvansal atıklar ve sakatatların doğru şekilde bertaraf edilmesi gerektiğini vurguladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Başkan Eroğlu hemşehrilerine seslendi, 'Çöpe atmayınız'

Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçe halkına önemli bir uyarıda bulundu. Başkan Eroğlu, kurban kesimi sonrasında oluşan hayvansal atıklar ve sakatatların doğru şekilde bertaraf edilmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşlara bu atıkları çöpe atmamaları konusunda uyarılarda bulunan Eroğlu, bu atıkların derin bir çukura gömülmesinin önemine dikkat çekti.

Başkan Eroğlu açıklamasında, "Kıymetli hemşehrilerimiz, kurban kesiminden sonra oluşan hayvansal atıkları ve sakatatları çöpe konteynerlerine atmamanız ve derin bir çukura gömmemiz gerekiyor. Bu atıkların sokak hayvanlarına ulaşmaması gerek. Bunun sebebi sokak hayvanlarından insanlara geçebilecek hastalıkları önlemektir. Çevre sağlığı açısından atıklarımızı çöplere atmamanızı önemle hatırlatırız." dedi.

Başkan Eroğlu hemşehrilerine seslendi, 'Çöpe atmayınız'

Başkan Eroğlu'nun bu uyarısı, halk sağlığını korumak adına büyük önem taşıyor. Hayvansal atıkların uygun şekilde bertaraf edilmemesi, sokak hayvanlarının bu atıklara ulaşmasına ve dolayısıyla hastalıkların yayılmasına sebep olabilir. Özellikle zoonotik hastalıkların (hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar) önlenmesi açısından, bu tür atıkların doğru şekilde imha edilmesi gereklidir.